Ingrediente
- Pentru circa 12 bomboloni avem nevoie de:
- 300 gr de faina 00
- 125 gr de lapte caldut
- un plic de drojdie uscata(7 gr)
- 1 ou
- 50 gr zahar
- 30 gr unt
- aroma de lamaie(eu nu am avut)
- un plic de zahar vanilat
- un praf de sare
- zahar tos pentru decor
- ulei de arahide(de preferat)sau de floarea soarelui pt prajit
Mod de preparare
Se amesteca drojdia cu faina,apoi se adauga si celelalte ingrediente.Eu am topit untul si l-am amestecat cu zaharul si laptele caldut.Am framantat un aluat molcut pe care l-am lasat la crescut pentru circa 2 ore.
Dupa ce a crescut frumos,l-am intins intr-o foaie de circa 0,5 cm,le-am taiat cu o forma rotunda,apoi am tapetat cu faina o bucata de hartie pentru copt si le-am asezat una langa alta si le-am mai lasat la crescut inca 45 minute.
Apoi am incins uleiul(nu prea incins altfel se vor arde si nu vor creste) si le-am prajit bine pe ambele parti(circa un minut pe-o parte). Le-am scos pe hartie de bucatarie,apoi le-am trecut prin zahar tos.
Dupa ce se racesc se pot umple cu dulceata
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Bomboloni" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (10)
|