Bomboloni

Postat de micki in Dulciuri
10 Feb 2010 | 11429 vizualizari
Bomboloni

Bombolonii sunt niste gogosele care aici se servesc de obicei la micul dejun umplute cu crema pasticera sau dulceata.Spre deosebire de krapfen aceste gogosele sunt mult mai mari si au specificul "inelus" pe mijlok.Se mai pregatesc si in preajma carnavalului,de aceea mai sunt numite si "dolce di carnevale"(dulce de carnaval )

Ingrediente

  • Pentru circa 12 bomboloni avem nevoie de:
  • 300 gr de faina 00
  • 125 gr de lapte caldut
  • un plic de drojdie uscata(7 gr)
  • 1 ou
  • 50 gr zahar
  • 30 gr unt
  • aroma de lamaie(eu nu am avut)
  • un plic de zahar vanilat
  • un praf de sare
  • zahar tos pentru decor
  • ulei de arahide(de preferat)sau de floarea soarelui pt prajit

Mod de preparare

Se amesteca drojdia cu faina,apoi se adauga si celelalte ingrediente.Eu am topit untul si l-am amestecat cu zaharul si laptele caldut.Am framantat un aluat molcut pe care l-am lasat la crescut pentru circa 2 ore.

Dupa ce a crescut frumos,l-am intins intr-o foaie de circa 0,5 cm,le-am taiat cu o forma rotunda,apoi am tapetat cu faina o bucata de hartie pentru copt si le-am asezat una langa alta si le-am mai lasat la crescut inca 45 minute.

Apoi am incins uleiul(nu prea incins altfel se vor arde si nu vor creste) si le-am prajit bine pe ambele parti(circa un minut pe-o parte). Le-am scos pe hartie de bucatarie,apoi le-am trecut prin zahar tos.

Dupa ce se racesc se pot umple cu dulceata

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Bomboloni" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (10)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Bomboloni

Postat de Adele

Bomboloni

Se pune laptele la incalzit, intr-un pahar se pun cateva linguri de lapte cald si drojdia. Intr-un vas se amesteca ouale cu zaharul si laptele cald (nu cel cu drojdie). Treptat se adauga faina,...

Citeste continuarea

Bomboloni

Postat de nadina73

Bomboloni

Se incalzeste laptele putin dupa care se dizolva drojdia in lapte.Se pun toate ingrediantele in masina de paine .Untul se topeste si se pune peste ingrediente. Va rezulta un aluat mai moale, dar...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.02.2010, 22:19
Foarte bune aceste gogosele si eu fac si mananc cate 4-5 dintr-un foc!
la 10.02.2010, 23:34
Favorite, clar Arata demential
la 11.02.2010, 08:54
super!...arata senzational....o trec si eu la favorite.....
la 11.02.2010, 22:59
tot sa mananci asa gogosele!
la 19.02.2010, 21:00
Va multumesc tare mult pentru aprecieri.Eu de obicei le umplu cu crema sau dulceata....un deliciu!

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking