Bors cu carne de porc

Postat de adasev12 in Supe/Ciorbe
10 Dec 2011 | 4965 vizualizari
Bors cu carne de porc

reteta e de la soacra-mea, doar ca ea o face cu bors de putina ...eu nu am , din pacate...

Ingrediente

  • carne de porc cu putina grasime, cam 300 g am pus eu
  • o ceapa
  • jumatate  de ardei, ca era foarte mare
  • telina radacina
  • telina verde, o tija
  • 2 morcovi
  • patrunjel verde, marar verde ( eu am avut doar uscat)
  • bulion, cam 3-4 lg
  • sare de lamaie pt acrit ( sau bors.ideal)
  • o mana de paste cu ou, subtiri ( sau sub alta forma, eu am pus de ex stelline)
  • sare, piper

Mod de preparare

Mai intai se pune carnea la fiert si se spumeaza foarte bine dupa ce incepe sa dea in clocot.

Se lasa vreo 15 min timp in care se tot spumeaza, pana ramane curata.

Se sareaza si se lasa apoi sa mai fiarba cam 20 min .

Intre timp se curata si taie zarzavatul, toate legumele marunt.

Se adauga la supa si se mai lasa cam 10 min, apoi se pune bulionul si mararul si se continua fierberea.

Dupa alte 10 min. se pun si pastele si un cubulet de knorr sau vegeta.

Se fierbe cat timp e indicat pt. paste( scrie pe pachet), apoi se acreste cu sare de lamaie.

Daca aveti bors puneti borsul o data cu pastele.

Se mai adauga piper si se da deoparte cratita.

Se lasa 2 min si apoi se pune si patrunjelul verde tocat.

 Se poate servi in farfurie cu smantana, la alegere.

Daca ti-a placut reteta noastra "Bors cu carne de porc" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (18)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Ciorba de perisoare

Postat de oanapl

Ciorba de perisoare

Tai afumătura felii și le pui la fiert în apă cu sare. Cureți și speli legumele: țelina, păstârnacul, morcovul, ardeiul, dovlecelul, roșia și ceapa. Dai morcovul pe...

Citeste continuarea

Bors de porc cu stevie si zucchini

Postat de katty

Bors de porc cu stevie si zucchini

Spalam carnea bine dupa ce a fost portionata si o punem la fiert in apa rece cat sa o acopere si sa o depaseasca. Spumam cat este nevoie si fierbem pana carnea este fiarta de jumatate....

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.12.2011, 16:37
sunt primaaaaaaaaaa.....si pentru asta am dreptul la 2 farfurii de borssunt sigura ca e foarte bun borsul asta....am mai aobservat pe la unele persoane ca la ciorbe,borsuri supe fac prajeli,si am avut o perioada cand si eu facem prajeala la unele mancaruri pentru ca asa am fost invatatadar am cativa ani de cand am renuntat din proprie initiativa la prajeli si pot spune ca mancarea iese cu mult mai gustoasa si mai sanatoasa.....felicitari adasev tot asa fac si eu borsul,aproape la fel
la 10.12.2011, 16:52
giorgia, eu nu prea fac, ca la mine in zona nu se foloseste bors...sotul este din Vrancea, la ei se gateste mult cu bors...e fbun, doar c aeu aici in Italia nu am ....
la 10.12.2011, 17:00
pai adasev..in zona ta nu sunt magazine romanesti???ca aici la torino e plin cu magazine de astea...si nici eu nu prea folosesc bors...
la 10.12.2011, 17:30
la 10.12.2011, 17:42
ba sunt, dar sincer nu prea le vizitez...ca preturile sunt triple...eu sunt in zona Firenze....

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking