Bors cu mazare proaspata si ciolan afumat de porc

Postat de RODIMUR in Ciorbe
26 Aug 2018 | 3142 vizualizari
Bors cu mazare proaspata si ciolan afumat de porc

Acest preparat întrunește toate condițiile pentru a fi pe placul oricui: conține multă afumătură și legume proaspete. În plus, este acrit natural cu borș... Din ingredientele de mai jos am făcut o oală de 5 litri de borș cu afumătură (ciolan de porc afumat și prefiert) și mazăre proaspătă.

Ingrediente

  • 700 grame de ciolan afumat de porc (dezosat)
  • 250-300 grame de mazăre proaspătă
  • 4 morcovi
  • 2 pătrunjei
  • 1/2 țelină
  • 2 cepe
  • 1 roșie mare (sau două medii)
  • ulei de floarea soarelui pentru călit ceapa și roșia
  • 1,5 litri de borș natural
  • sare
  • piper
  • 1 legătură de frunze de pătrunjel

Mod de preparare

Se curăță rădăcinoasele, se spală, se mărunțesc și se pun la fiert, cu 4 litri de apă rece. Când se formează spumă, se adună și se aruncă.

Mazărea se clătește în câteva ape, după ce a fost scoasă din păstăi și se pune la fiert, până ce dă în clocot, câteva minute, după care se strecoară și se adaugă în oala cu rădăcinoasele.

Ciolanul afumat de porc se spală, se porționează și se adaugă în oala de ciorbă.

Când ciorba scade la fiert, se completează cu apă caldă.

Se curăță cepele, se spală, se taie mărunt și se călesc ușor, în ulei suficient, la foc mic.

Se spală roșia, se taie mărunt și se călește în tigaie, peste ceapă, după care se toarnă în oala de ciorbă.

Se alege, se spală, se zvântă și se taie frunzele de pătrunjel.

Se adaugă și borșul natural în ciorbă, se condimentează cu sare și piper și după încă un clocot-două, se oprește focul de la aragaz.

Se presară pătrunjel tocat, se acoperă oala cu borș cu capacul și peste 10 minute se poate servi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Bors cu mazare proaspata si ciolan afumat de porc" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (25)
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Ciorba de fasole verde cu carnat

Postat de mihaelar63

Ciorba de fasole verde cu carnat

Morcovul , patrunjelul radacina , gogosarul,rosia  si prazul  se curata , se spala si se toaca/taie  sub  forma preferata . Carnatul se taie rondele si se...

Citeste continuarea

Rețetă de ciorbă rădăuțeană

Postat de Bucataras

Rețetă de ciorbă rădăuțeană

Iată cum se prepara Rețetă de ciorbă rădăuțeană: Curățați și spălați bine legumele. Puneți puiul într-o oală cu apă suficientă să-l acopere și adăugați sare....

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.08.2018, 07:06
Foarte bun, imi place!
la 27.08.2018, 08:23
Bună dimineața!
la 27.08.2018, 08:26
Mă bucur, Laura...Mulțumesc frumos!
la 27.08.2018, 08:34
Bună combinația borșului tău!
la 27.08.2018, 09:16
Mulțumesc frumos, Merișor! Chiar e tare bun...!

Vezi toate comentariile (25)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking