Bors cu mazare proaspata si ciolan afumat de porc

Postat de RODIMUR in Ciorbe
26 Aug 2018 | 3108 vizualizari
Bors cu mazare proaspata si ciolan afumat de porc

Acest preparat întrunește toate condițiile pentru a fi pe placul oricui: conține multă afumătură și legume proaspete. În plus, este acrit natural cu borș... Din ingredientele de mai jos am făcut o oală de 5 litri de borș cu afumătură (ciolan de porc afumat și prefiert) și mazăre proaspătă.

Ingrediente

  • 700 grame de ciolan afumat de porc (dezosat)
  • 250-300 grame de mazăre proaspătă
  • 4 morcovi
  • 2 pătrunjei
  • 1/2 țelină
  • 2 cepe
  • 1 roșie mare (sau două medii)
  • ulei de floarea soarelui pentru călit ceapa și roșia
  • 1,5 litri de borș natural
  • sare
  • piper
  • 1 legătură de frunze de pătrunjel

Mod de preparare

Se curăță rădăcinoasele, se spală, se mărunțesc și se pun la fiert, cu 4 litri de apă rece. Când se formează spumă, se adună și se aruncă.

Mazărea se clătește în câteva ape, după ce a fost scoasă din păstăi și se pune la fiert, până ce dă în clocot, câteva minute, după care se strecoară și se adaugă în oala cu rădăcinoasele.

Ciolanul afumat de porc se spală, se porționează și se adaugă în oala de ciorbă.

Când ciorba scade la fiert, se completează cu apă caldă.

Se curăță cepele, se spală, se taie mărunt și se călesc ușor, în ulei suficient, la foc mic.

Se spală roșia, se taie mărunt și se călește în tigaie, peste ceapă, după care se toarnă în oala de ciorbă.

Se alege, se spală, se zvântă și se taie frunzele de pătrunjel.

Se adaugă și borșul natural în ciorbă, se condimentează cu sare și piper și după încă un clocot-două, se oprește focul de la aragaz.

Se presară pătrunjel tocat, se acoperă oala cu borș cu capacul și peste 10 minute se poate servi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Bors cu mazare proaspata si ciolan afumat de porc" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (25)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Ciorba de porc in zeama de varza

Postat de katty

Ciorba de porc in zeama de varza

Taiem carnea in bucati potrivite si o spalam bine. O punem la fiert intr-o oala acoperita cu apa rece. Spumam de cate ori este nevoie pentru a obtine o zeama limpede si fierbem 10-15 minute....

Citeste continuarea

Ciorba taraneasca de vacuta

Postat de Dya

Ciorba taraneasca de vacuta

Spalam bine carnea, o taiem in cuburi mici si o punem la fiert in apa rece, avand grija ca de fiecare data sa adunam spuma formata. Intre timp, tocam sau/si feliem legumele ( telina , pastarnacul,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.08.2018, 07:06
Foarte bun, imi place!
la 27.08.2018, 08:23
Bună dimineața!
la 27.08.2018, 08:26
Mă bucur, Laura...Mulțumesc frumos!
la 27.08.2018, 08:34
Bună combinația borșului tău!
la 27.08.2018, 09:16
Mulțumesc frumos, Merișor! Chiar e tare bun...!

Vezi toate comentariile (25)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking