Ingrediente
- 10 aripi pui
- 1 morcov
- 1 ardei (rosu sau verde)
- 2 feliute telina
- 1 lgt patrunjel
- 2 cepe
- 3 linguri bulion
- bors dupa gust
- 1 pumn de fidea lata( taitei de casa)
- sare
- piper
- 1 fir cimbru
Mod de preparare
Aripioarele se curata bine,se parlesc si se freaca cu malai,se sareaza putin si se lasa sa stea astfel 10-15 minute.
In acest timp se pune oala cu apa la foc si cand incepe a clocoti, se pune ceapa taiata marunt.
Radacinoasele ,curatate si spalate,se dau prin razatoare sau se taie cubulete si se pun peste ceapa.Se lasa sa dea din nou in fiert si dupa 8-10 minute se pun aripioarele.Se adauga si 3 linguri de bulion.
Cand toate legumele si carnea sunt fierte se adauga 1 pumn de fidea sau taitei de casa,si apoi borsul care in prealabil este infierbantat pana la punctul de fierbere.
Se mai lasa sa dea 2-3 clocote ,apoi se ia deoparte.Se potriveste de sare,iar inainte de a se servi la masa se adauga verdeturile taiate fin.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Bors de aripioare pui" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (7)
|