Ingrediente
- 2-3 pulpe + aripi pui
- 3 l apa
- 1 radacina telina
- 2 morcovi
- 1 radacina pastarnac
- 1 radacina patrunjel
- 2 fire praz
- 1 dovlecel mediu
- 1 sfecla rosie
- 2 rosii coapte
- bors dupa gust
- frunze patrunjel verde/ telina/ leustean
- 2 oua
- sare
Mod de preparare
Spalam si curatam carnea de pui. Eu o spal :D
Punem apa intr-o oala si punem la fiert. Cand incepe sa fiarba, adaugam carnea.
Curatam si spalam legumele. Radem toate radacinoasele (partea cu gaurimici), prazul il taiem rondele, rosiile le curatam si le taiem cuburi. Dovlecelul il taiem cuburi mai marisoare.
Adaugam sare in oala cu pui. Luam spuma de la carne de cateva ori pana nu se mai formeaza. Eu strecor zeama printr-o sita in alt vas si pun din nou la fiert.
Adaugam legumele rase, prazul, mai putin dovlecelul si rosiile. Lasam sa fiarba bine, apoi cand e fiarta carnea, adaugam dovlecelul si rosiile. Lasam sa fiarba cam 5 minute, dupa care adaugam bors dupa gust. Dacamai este nevoie, mai adaugam sare.
Lasam inca 5 minute sa fiarba si adaugam patrunjel si telina tocate fin.
Batem rapid doua oua si le punem in oala. Inchidem focul si adaugam leusteanul proaspat tocat. Acoperim cu un capac si lasam cam jumatate de ora sa se linisteasca.
Am servit cu mamaliguta.
O bunatate! Best of!
Daca ti-a placut reteta noastra "Bors de pui cu sfecla si dovlecel" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (30)
|