Ingrediente
- un pui (de preferat de "tara")
- 50 ml de suc de rosii
- o jumatate de radacina de telina
- 2-3 cartofi taiati cubulete
- 2 bucati de pastarnac
- 2 fire de ceapa verde
- 1 ardei gras rosu
- 1 ardei gras verde
- 1 rosie mare
- 2 morcovi
- 1 dovlecel
- 2 cepe albe
- 1l bors
- o mana de pastai (eu am avut conservate - facute in casa)
- verdeturi: leustean si patrunjel verde, loboda
- sare/delikat dupa gust
- o mana de taietei de casa
- smantana si ardei iute pentru servit
Mod de preparare
Sectionam puiul si il spalam bine, dupa care il punem la fiert in apa rece, avand grija ca de fiecare data sa adunam spuma formata. Intre timp, tocam sau/si feliem legumele (telina, pastarnacul, ardeiul gras, morcovii, dovlecelul, ceapa, rosia, pastaile) si le punem la calit in putin ulei. Le adaugam in ciorba, iar cand carnea este aproape fiarta, punem si cartofii taiati cuburi si lasam pe foc cam 20 de minute. Adaugam sucul de rosii si borsul, iar dupa ce da in clocot punem si taieteii si lasam sa mai fiarba 10-15 minute impreuna. Dupa ce am luat ciorba de pe foc se presara verdeturile tocate marunt. Se serveste cu un bulgare de smantana si ardei iute.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba taraneasca de pui" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (45)
|