Taietei de casa

Postat de Dya in Paste
17 Apr 2013 | 4020 vizualizari
Taietei de casa

Pentru carcotasi, sunt acceptate ambele variante in dictionarul limbii romane: atat taietei, cat si taitei. Astfel in dictionarul limbii romane exista urmatoarea definitie TĂIEȚÉI s. m. pl. Aluat nedospit făcut din făină, apă, sare (și ouă) tăiat in șuvițe lungi si subțiri, care se fierb în supă sau se gătesc cu brânză, cu nuci etc. [Pr.: tă-i-. – Var.: tăițéi s. m. pl.] – Tăiați (pl. lui tăiat, part. lui tăia) + suf. -ei (după it. tagliatelli).

Ingrediente

  • 2 oua
  • 1 praf de sare
  • faina cat cuprinde

Mod de preparare

Amestecam ingredientele cu o lingura pana se omogenizeaza (daca este necesar mai adaugam faina) . Presaram faina pe o suprafata plana, asezam aluatul si cu sucitorul il intindem intr-o foaie subtire (pe cat posibil).  Dupa ce am intins foaia, o tapetam cu faina pentru a ii grabi procesul de uscare. O lasam asa pentru 10-15 minute.  Se rasfira pe o suprafata plana si se lasa la uscat. Se pot pastra pentru o perioada mai lunga de timp intr-o punga de hartie, cu conditia de a ii usca foarte bine inainte, intrucat altfel vor mucegai.

Daca ti-a placut reteta noastra "Taietei de casa" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (27)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Noodles cu legume si sos dulce acrisor

Postat de rocsi_1612

Noodles cu legume si sos dulce acrisor

Spalati ciuperile si le puneti intr-o sita la scurs. Ceapa curatata, o tocati marunt. Ardeii ii curatati de cotoare, seminte si ii taiati fasii lunguiete, potrivit de subtiri. Morcovul il...

Citeste continuarea

Supa de legume cu taitei

Postat de mirela0911

Supa de legume cu taitei

Se curata legumele si se spala. Morcovii se taie cubulete, la fel si telina. Ceapa se cresteaza in patru iar pastarnacul se taie in 3 bucati. Intr-o oala de 2.5 litri se pune untura la topit....

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.04.2013, 12:23
Ce frumosi sunt! Eu nu fac, pentru ca l-am luat pe "nu pot" in brate si il tin strans! :
la 17.04.2013, 12:24
Faina introducerea!
Cat despre taitei, te felicit pentru rabdare si stiu ca sunt buni!
la 17.04.2013, 12:31
la 17.04.2013, 12:33
ce fain arata
la 17.04.2013, 12:48
Mariana, ii pregatesc in mod special la ciorba de pui! Multumesc

Vezi toate comentariile (27)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking