Bors de fasole verde

Postat de RODIMUR in Ciorbe
31 Mai 2019 | 2071 vizualizari
Bors de fasole verde

Am făcut zilele trecute un borșuleț tare gustos, cu fasole verde și multe legume, pentru că soțul meu preferă borșurile acrișoare. Este un borș foarte bun, care poate fi servit și în zilele de post, cu mămăliguță caldă și moale și cu ardei iuți. Din ingredientele de mai jos am făcut o oală de 4 litri de borș.

Ingrediente

  • 500 grame de fasole verde
  • 2 morcovi
  • 1 pătrunjel
  • 1/4 țelină mare
  • 2 roșii
  • 2 cepe
  • 4 căței de usturoi
  • ulei de floarea soarelui pentru călit
  • 2 linguri de pastă de tomate
  • 4 cartofi noi, mari
  • 1 litru de borș natural preparat în casă/de putină
  • 1 legătură de frunze de pătrunjel
  • sare
  • piper
  • cimbru

Mod de preparare

Se curăță rădăcinoasele (morcovii, pătrunjelul și țelina) se spală, se taie și se pun la fiert cu 3 litri de apă rece. Când se ridică spumă deasupra, se adună și se aruncă. Se completează cu apă caldă, când este cazul.

Se curăță cepele și usturoiul se spală, se mărunțesc și se călesc ușor, în ulei suficient și la foc mic, până ce se înmoaie.

Se spală roșiile, se taie cubulețe și se adaugă în tigaie, peste ceapă și usturoi. Se lasă legumele la foc mic, ca să se înmoaie și să scadă lichidul lăsat de roșii. Se adaugă pasta de tomate, se amestecă pentru omogenizare și se mai lasă tigaia încă două-trei minute la foc mic.

Păstăile se curăță, se aleg și se dau separat în clocot pentru 4-5 minute, după care se strecoară și se adaugă în oala în care rădăcinoasele sunt fierte pe jumătate.

Se curăță cartofii, se spală, se taie cubulețe și se adaugă în oală. După două-trei clocote, se adaugă și legumele călite și apoi borșul, strecurat. 

Se aleg frunzele de pătrunjel, se spală, se zvântă și se toacă.

Se mai lasă borșul la fiert încă un clocot-două, se condimentează cu: sare, piper și cumbru, se presară pătrunjel tocat, se ia oala de pe foc și după 10-15 minute, borșul poate fi servit, eventual cu mămăliguță și cu ardei iute, proaspăt, sau murat în oțet. Cine vrea, poate îmbunătăți borșul cu 1-2 linguri de smântână.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Bors de fasole verde" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
Retete similare

Ciorba de fasole cu afumatura

Postat de oanapl

Ciorba de fasole cu afumatura

Speli fasolele si le pui la inmuiat in apa rece pentru cateva ore. Arunci apa si le pui la fiert in putina apa, le lasi sa clocoteasca de cateva ori si apoi schimbi apa si le clatesti. Schimbi apa...

Citeste continuarea

Ciorba de ied cu frunze de sfecla si loboda rosie

Postat de panacris

Ciorba de ied cu frunze de sfecla si loboda rosie

Carnea se spală, se porționează și se pune la fiert în apă rece cu puțină sare, cca. 60 de minute la foc mediu, semiacoperit. Se spumează la nevoie. Legumele se curăță, se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 31.05.2019, 14:26
delicios
la 31.05.2019, 14:54
Mulțumesc frumos, Daliana!
la 31.05.2019, 14:59
Si sotul pe unde umbla?
la 31.05.2019, 14:59
Se raceste mancarea ! Sau poate o prefera rece.
la 31.05.2019, 15:05
Costel, farfuria pe care o fotografiez pentru poza finală este, de cele mai multe ori, pentru el...!

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking