Ingrediente
- un castron mare cu frunze de loboda (de preferat rosie )
- 1 ceapa verde
- 1 ceapa uscata
- 1 morcov
- sare/ delikat
- un pumn de legume pentru ciorbe - eu am avut congelate ( ardei gras, mazare, fasole pastai, telina, pastarnac )
- 3 oua
Mod de preparare
Am curatat ceapa si morcovul , le-am feliat fin si le-am pus cu doua linguri de ulei si un praf de sare/ delikatsa se caleasca putin, dupa care am adaugat celelalte legume ( congelate) si o cana cu apa si am lasat sa fiarba 5-10 minute, pana ce toate legumele s-au fiert.
Loboda am spalat-o si am pus-o in 1,5 apa clocotita, sa se inmoaie si sa-si lase culoare. Am scurs-o si am tocat-o marunt. Zeama ramasa nu am aruncat-o, ci am adaugat-o in oala, dupa care am pus si bucatile de loboda. Am mai lasat sa fiarba 5 minute si am adaugat 0,75 litri bors de casa .
In timp ce lasam sa mai dea cateva clocote, spargem 3 oua , le batem bine cu un praf de sare, dupa care le prajim . Taiem omleta in bucati mici pe care le punem in ciorba si lasam sa mai fiarba 2 minute.
Potrivim de sare si oprim focul.
Se poate servi si rece, cu ceapa verde alaturi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Bors de loboda, cu omleta" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (121)
|