Bors de loboda, cu omleta

Postat de Ina in Ciorbe
7 Mai 2011 | 7364 vizualizari
Bors de loboda, cu omleta

Dupa atata carne si dulciuri, sa ne racorim cu o reteta de bors de loboda

Ingrediente

  • un castron mare cu frunze de loboda (de preferat rosie )
  • 1 ceapa verde
  • 1 ceapa uscata
  • 1 morcov
  • sare/ delikat
  • un pumn de legume pentru ciorbe - eu am avut congelate ( ardei gras, mazare, fasole pastai, telina, pastarnac )
  • 3 oua

Mod de preparare

 Am curatat ceapa si morcovul , le-am feliat fin  si le-am pus cu doua linguri de ulei si un praf de sare/ delikatsa se caleasca putin, dupa care am adaugat celelalte legume ( congelate) si  o cana cu apa si am lasat sa fiarba 5-10 minute, pana ce toate legumele s-au fiert.

Loboda am spalat-o si am pus-o in 1,5 apa clocotita, sa se inmoaie  si sa-si lase culoare. Am scurs-o si am tocat-o marunt. Zeama ramasa nu am aruncat-o, ci am adaugat-o in oala, dupa care am pus si bucatile de loboda. Am mai lasat sa fiarba  5 minute si am adaugat 0,75 litri bors de casa .

In timp ce lasam sa mai dea cateva clocote, spargem 3 oua ,  le batem bine cu un praf de sare, dupa care le prajim . Taiem omleta in bucati mici pe care le punem in ciorba si lasam sa mai fiarba 2 minute.  

Potrivim de sare si oprim focul.

Se poate servi si rece, cu ceapa verde alaturi.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Bors de loboda, cu omleta" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (121)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Bors de loboda, reteta simpla si autentica de la bunica

Postat de elucubratiiculinare

Bors de loboda, reteta simpla si autentica de la bunica

Cum se prepara Bors de loboda, reteta simpla si autentica de la bunica: Se curăță loboda de codițe și se spală bine în mai multe ape. Curățăm ceapa uscată și cea verde, apoi...

Citeste continuarea

Ciorba de primavara

Postat de RuxyRux

Ciorba de primavara

Spalam si tocam marunt salata, spanacul, loboda, ceapa si usturoiul.  Radem morcovul si taiem cartoful bucati. Incingem uleiul, eu am folosit oala Zepter...adaugam pe rand ceapa si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.05.2011, 20:25
vreau si eu o portie, ca tare bine ar merge acum
la 07.05.2011, 20:31
mirosea atat de bine, dar n-am papat , ca are ou si-s la dieta
la 07.05.2011, 20:33
pai nici ou nu ai voie la dieta?
la 07.05.2011, 20:34
mmmmmm da miroase ca a ajuns pana la mine vreauuuuuuuuu
la 07.05.2011, 20:35
eu vreau dar fara oua...o ciorba simpla cu loboda..inca nu am facut anul asta.urmeaza

Vezi toate comentariile (121)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking