Bors de peste

Postat de postavaru in Ciorbe
19 Dec 2010 | 11837 vizualizari
Bors de peste

Este prima data cand fac bors de peste, de mancat am mai mancat, dar facut de altii :). Rezultatul a fost chiar bun :))

Ingrediente

  • capul si coada de la un somn
  • 1 cepa
  • 2 morcovi
  • 2 pastrnaci
  • 1/2 telina
  • 2 ardei
  • 1 lingura pasta de rosii
  • bors
  • 1 mana de orez
  • cimbru
  • leustean
  • 1 frunza de dafin
  • patrunjel verde
  • sare, piper

Mod de preparare

Preparare bors de peste.

Se spala capul de peste bine, se taie pe "barbie" si se scot branhiile.

Ceapa se curata si se taie marunt. Se pune la calit in putin ulei. Se adauga apoi morcovii, pastarnacul si telina. Se stinge cu apa iar cand clocoteste se adauga pestele si ardeiul.

Lasam sa fiarba la foc mic. Cand legumele sunt aproape fierte se adauga frunza de dafin si bulionul.

Spalam bine orezul si il adaugam in ciorba.

Cand legumele si orezul au fiert adaugam borsul si leusteanul. Mai lasam bosul de peste sa dea cateva clocote, potrivim de sare si stingem focul.

Am scos apoi pestele si am ales carnita de pe el.

Borsul de peste serveste cu patrunjel verde tocat si ardei iute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Bors de peste" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (19)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Bors de crap, cu zdrente de ou

Postat de katty

Bors de crap, cu zdrente de ou

Spalam bine pestele si il punem la fiert intr-un vas cu apa rece. Spumam bine si fierbem 15-20 de minute la foc mic. Scurgem zeama printr-o sita. Dezosam bucatile de peste, scoatem carnea de la...

Citeste continuarea

Ciorba de somn la ceaun

Postat de panacris

Ciorba de somn la ceaun

Peștele se eviscerează, se curăță și se porționează. Legumele se curăță și se toacă grosier. Ceaunul se încinge, se adaugă uleiul, legumele tocate cca. 1000 ml apă și...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.12.2010, 01:24
aha deci incepi cu felu 2 apoi ne dai bors acuma urmeaza desertu cred nici aici nu ai furcu inca
la 19.12.2010, 02:06
borsul e la categoria incepatori.
la 19.12.2010, 09:34
Anca eu fac destul de des ciorba de peste , ii place tare mult lui George..................
la 19.12.2010, 10:49
La hanul Ancutei se mananca minunat!
la 19.12.2010, 13:32
buunăăă

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking