Ingrediente
- 1 cap mare de crap
- 1 file de crap, aprox. 1 kg
- 2 buc pastarnac
- 4 buc morcovi medii
- 2 buc ardei gras
- 2 cepe ( eu am avut ceapa verde)
- 2 legaturi mari de leustean
- 1 legatura patrunjel
- 1,5 kg bors putina
- 1/2 cutie rosii in bulion
- ulei pentru calit zarzavatul
- sare, dupa gust
Mod de preparare
Mod de preparare bors de peste
.Se curata capul de branhii si de osul amar si se pune intr-o oala mare la fiert luand spuma formata.
Curatam legumele, le tocam si le punem la calit in putin ulei pret de 5 minute.Pentru acest bors de peste am folosit o oala de 6 kg.
Adaugam din zeama in care a fiert capul de peste, punem sare si lasam cel mult 10 minute.
Taiem fileul in fasii de 3 cm.
Cand zarzavaturile sunt fierte pe jumatate, adaugam fileul taiat, borsul pe care l-am incalzit in prealabil rosiile si lasam sa dea in clocot. Trebuie sa fim atenti si sa controlam tot timpul, cand carnea devine alba, pestele e fiert si oprim focul, altfel se va destrama.
La sfarsit, adaugam verdeata in borsul de peste.
Daca ti-a placut reteta noastra "Bors de peste" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (30)
|