Ciorba de somn la ceaun
Postat de panacris
Peștele se eviscerează, se curăță și se porționează. Legumele se curăță și se toacă grosier. Ceaunul se încinge, se adaugă uleiul, legumele tocate cca. 1000 ml apă și...
Citeste continuareaAm muncit ceva pana am curatat si portionat "monstrul", dar a meritat, mai ales ca m-am ales si cu un castron de icre ...
Ingrediente
Mod de preparareLegumele ( ceapa, morcovul, ardeiul si telina ) le-am tocat la robot si le-am calit pe jumatate intr-o lingura cu ulei si o cescuta cu apa. Am adaugat apoi 3 litri cu apa , o lingura rasa de sare si am lasat la foc mic pana ce s-au fiert bine legumele. Am adaugat rosiile tocate marunt si am lasat sa clocoteasca, dupa care am turnat borsul fierbinte. Punem in oala, cu grija, bucatile de cap de somn ( la mine au fost mai multe, intrucat capul a fost foarte mare ) si coada, lasam sa mai dea 3-4 clocote si oprim focul. Potrivim de sare si presaram leustean verde, tocat. Servim fierbinte. Daca ti-a placut reteta noastra "Bors de somn" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
|
Postat de panacris
Peștele se eviscerează, se curăță și se porționează. Legumele se curăță și se toacă grosier. Ceaunul se încinge, se adaugă uleiul, legumele tocate cca. 1000 ml apă și...
Citeste continuareaPostat de katty
Spalam bine capetele de peste si le fierbem intr-o oala cu apa cat sa le acopere. Spumam pentru a obtine o zeama limpede. Curatam legumele si le taiem cubulete. In uleiul incins punem intai...
Citeste continuarea
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|