Ingrediente
- 700 g peste proaspat( am pus si un cap de somn curatat)
- 2 morcovi
- 2 patrunjei
- 1 ceapa
- 1 rosie
- 1 ardei gras
- leustean
- telina frunze
- condimente pentru peste Kotany
- bors Magic(optional)
Mod de preparare
Toate legumele se curata si se toaca marunt- zarzavatul il dam pe razatoarea mare iar ceapa o lasam intreaga.
O parte din morcov il sitam in doua linguri de ulei pentru ca ciorba sa prinda o culoare frumoasa galbena.
Adaugam apoi restul legumelor si 4 l apa, asezonam si lasam sa fiarba la foc domol pina sunt fierte legumele, cam 20 minute.
La sfarsit adaugam pestele curatat , frunzele de leustean si telina si lasam sa mai biarba 7-10 minute, pina a fiert carnea de peste.
Asezonam daca mai este cazul si acrim ciorba cu zeama de pe ardeii iuti murati sau cu putin bors.
Dupa ce am stins focul presaram deasupra ciorbei leustean tocat marunt si lasam ciorba acoperita cu capac.
La servire sa nu uitati ardeiul iute.
Pofta mare !
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de peste" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (11)
|