Ingrediente
- 6 bucati de peste ( deobicei capete si cozi, dar azi am pus trunchi de crap)
- icre si lapti de peste ( azi au fost de macrou )
- 2 cepe
- 1 ardei gras rosu
- 1 morcov mare
- 1 pastarnac
- 1 cutie cu rosii in bulion
- sare/ delikat
- 1 litru de bors
- leustean verde
- un ou
Mod de preparare
Preparare bors de peste.
Legumele feliate le punem la fiert, in apa ( cca 2 litri ) cu sare. Cand acestea s-au fiert adaugam rosiile taiate cubulete , lasam sa dea 2-3 clocote si turnam si borsul fierbinte . Punem in oala cu grija si bucatile de peste , icrele si laptii ( presarate cu putina sare, cu cca 10 minute inainte ) si mai lasam sa clocoteasca de cateva ori. Batem un ou cu putina sare si-l turnam in fir subtire in borsul de peste , mestecand usor.
Oprim focul si adaugam leustean verde .
Servim un bors de peste fierbinte, cu ardei iute?
Daca ti-a placut reteta noastra "Bors des de peste" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (244)
|