Bors des de peste

Postat de Ina in Ciorbe
7 Ian 2011 | 13508 vizualizari
Bors des de peste

Dupa atata dulce, sa ne dregem cu un bors de peste, in care sta lingura dreapta, cum zice maica-mea :)) Mai ales ca azi e dezlegare la peste :)

Ingrediente

  • 6 bucati de peste ( deobicei capete si cozi, dar azi am pus trunchi de crap)
  • icre si lapti  de peste ( azi au fost de macrou )
  • 2 cepe
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 morcov mare
  • 1 pastarnac
  • 1 cutie cu rosii in bulion
  • sare/ delikat
  • 1 litru de bors
  • leustean verde
  • un ou

Mod de preparare

Preparare bors de peste.

Legumele feliate le punem  la fiert, in apa ( cca 2 litri ) cu sare. Cand acestea s-au fiert  adaugam rosiile taiate cubulete , lasam sa dea 2-3 clocote  si  turnam si borsul fierbinte .  Punem in oala cu grija si bucatile de peste , icrele si laptii ( presarate cu putina sare, cu cca 10 minute inainte ) si mai lasam sa clocoteasca de cateva ori. Batem un ou cu putina sare si-l turnam in fir subtire in borsul de peste , mestecand usor.

Oprim focul si adaugam leustean verde .

Servim un bors de peste fierbinte, cu ardei iute?

Daca ti-a placut reteta noastra "Bors des de peste" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (244)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Ciorba alba cu perisoare de curcan

Postat de mihaelar63

Ciorba alba cu perisoare de curcan

Legumele se curata si se spala. Se toca cubulete telina, morcovul si patrunjelul. Se pun la fiert in 2 l apa sarata impreuna cu ceapa intreaga si foaia de dafin . Pentru perisoare se taie...

Citeste continuarea

Ciorba de perisoare

Postat de oanapl

Ciorba de perisoare

Tai afumătura felii și le pui la fiert în apă cu sare. Cureți și speli legumele: țelina, păstârnacul, morcovul, ardeiul, dovlecelul, roșia și ceapa. Dai morcovul pe...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.01.2011, 12:20
daaaaaaaaaaa, binevenita aceasta ciorbica........pot sa iau 2 portii? ...........multa sanatate Inuco................
la 07.01.2011, 12:20

Da' ai facut olec' di poze.
la 07.01.2011, 12:21
sigur, Medi' bucati sunt mai putine, zeama e destula
la 07.01.2011, 12:22
la 07.01.2011, 12:22
Da, Miha!

Vezi toate comentariile (244)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking