Borş moldovenesc de găină

Postat de ionix in Ciorbe
28 Sep 2010 | 10500 vizualizari
Borş moldovenesc de găină

de ce moldovenesc??? pt ca de acolo-i gaina... nu mai stiu exact din ce curte pt c-am primit multe, de prin mai multe curti :D :D uitasem sa postez reteta asta, e de acum vreo o luna :D:D

Ingrediente

  • o gaina mare si zdravana de la tara
  • 2-3 morcovi mari
  • 2 cepe mari
  • 1 ardei gras verde
  • 1 gogosar
  • 1 pastarnac
  • 1/2dintr-o telina micuta
  • circa 5 l de apa (nu va speriati, e carne destula :D)
  • 1 l de bors
  • 500 g de rosii prunisoare
  • o legatura de patrunjel
  • un pumn cu taitei de casa
  • sare si piper

Mod de preparare

Dupa ce gaina a fost decapitata, i s-au smuls penele, am parlit-o, i-am taiat unghiile si alte alea, o spalam bine bine si o transam.

Intr-un ceaun mare punem niste apa si oparim gaina, impreuna cu o lingura cu zahar, iar apoi aruncam apa.

Punem apa necesara pentru ciorba, punem bucatile de gaina si lasam sa fiarba singurica un pic. Din cand in cand vom spumai ciorbita.

Intre timp pregatim legumele. dupa ce am spalat toate legumele efectuam urmatorii pasi: taiem cubulete ceapa, taiem cubulete morcovul, taiem cubulete ardeii grasi, patrunjelul il legam cu o ata, telina o taiem in 2-3 bucati mari, pastarnacul il taiem pe lung in 2-3 fasii.

Rosiile le punem intr-un bol separat, dupa ce le-am spalat, si le dam pe razatoare pe ochiurile mari.

Dupa ce am dat in cateva clocote gaina, circa o ora, adaugam legumele toate si patrunjelul...

Cand carnea este aproape fiarta, adaugam rosiile date pe razatoare si lasam sa dea intr-un clocot.

Intre timp fierbem borsul si-l punem fierbinte in ciorba, dupa etapa cu rosiile.

Dupa ce a dat iar intr-un clocot cu borsul, adaugam taiteii si dregem cu sare siper iar apoi mai lasam inca 5-6 minute.

Oprim focul si punem niste patrunjel proaspat tocat.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Borş moldovenesc de găină" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (32)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Bors moldovenesc de gaina

Postat de carla27carla

Bors moldovenesc de gaina

Pulpele de gaina se spala si se pun la fiert intr-o oala cu apa rece.Se ia spuma ce se formeaza.Ceapa,morcovii,radacina de patrunjel,telina se curata si se taie cubulete.Ardeiul se curata de cotor...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.09.2010, 18:42
la 28.09.2010, 18:43
Corina, multumesc pt furci
la 28.09.2010, 18:46
Excelent arata tare as manca o portie
la 28.09.2010, 19:02
Arata foartebine !
la 28.09.2010, 19:14
@Sylvia... mersic... nu mai am, asta e veche

@Bunica.... multumesc frumos

Vezi toate comentariile (32)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking