Borş moldovenesc cu bureţi uscaţi

Postat de ionix in Ciorbe
7 Sep 2010 | 12210 vizualizari
Borş moldovenesc cu bureţi uscaţi

O reteta pe care am cules-o din judetul Iasi, comuna Tatarusi... undeva pe langa manastirea Probota... doar o padure le desparte... Imi rezerv drepturile de autor privind aceasta reteta :)) Pozele sunt facute de sotul meu :)))

Ingrediente

  • o mână cu bureţi uscati
  • 2 morcovi
  • o ceapa
  • 1 ardei gras
  • 2 frunze de telina
  • o fasie de radacina de telina
  • 50 g orez
  • bors dupa gust (eu am pus cam o cana)
  • 3 l apa
  • 4-5 rosii decojite
  • 2 linguri cu ulei
  • o legatura mica cu leustean
  • o legatura cu patrunjel

Mod de preparare

Pui buretii la inmuiat in apa fiarta.

Morcovii, ceapa si ardeii se taie cubulete iar apoi se pun la calit, in ulei incins si stins cu putina apa.

Pui apa si lasi sa fiarba legumele. Adaugi si frunze de telina legate cu o ata.

Dupa ce legumele au fiert un pic adaugi rosiile decojite si taiate si buretii inmuiati.

Frunzele de telina si radacina de telina, se scot din bors.

Orezul se pune la umflat in apa calduta.

Borsul se incalzeste intr-un alt vas.

Cand borsul a inceput sa dea in clocot, adaugi borsul , sare, piper si orezul.

Se lasa pana se umfla orezul si apoi se stinge focul.

Leusteanul si patrunjelul se taie marunt si se pun peste bors, dupa ce ai oprit focul.

Se serveste calduta cu ardei iute.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Borş moldovenesc cu bureţi uscaţi" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (11)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Ciorba de miel cu sos de rosii

Postat de oanapl

Ciorba de miel cu sos de rosii

Se curăță capul de miel și se spală bine și se pune la fiert în apă sărată cu oțet. Se lasă să dea un clocot și apoi se aruncă apa. Între timp se curăță, se...

Citeste continuarea

Ciorba de rosii

Postat de Valclaudia

Ciorba de rosii

Curatam si spalam legumele. Dam mai intai ceapa si cotoarele de la frunzele de varza prin robot. Le calim cca 5 minute in ulei, adaugam rosiile trecute prin robot,morcovii feliati, foaia de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.09.2010, 15:10
si eu vreau o portie!!!!!!!!!!!!!!!!!!
la 07.09.2010, 15:13
si eu
la 07.09.2010, 16:06
tre' sa mai asteptati 1 an pana ma duc sa iau iar bureti uscati
la 07.09.2010, 16:09
la 07.09.2010, 17:41
aha deci ai facut desert,aperitiv ,ciorba dei cred ca vine si felu 2super buna si aici tot

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking