Bors taranesc de pui cu iaurt si usturoi

Postat de RuxyRux in Ciorbe
29 Oct 2012 | 8513 vizualizari
Bors taranesc de pui cu iaurt si usturoi

Ingrediente

  • pulpe si piept de pui dezosate in jur de 800 gr
  • 2 linguri ulei vegetal(de palmier)
  • zarzavat de ciorba: 4 morcovi, 1 telina mare, 3 ardei grasi, 2 dovlecei, 2 radacini de patrunjel mari, 1 ceapa mare rosie, ( cat trei mai mici), 5 cartofi maricei
  • verdeata cate 1 legatura de marar, patrunjel, leustean
  • 400 gr iaurt
  • 3 galbenusuri
  • 1 kg bors proaspat
  • 5 catei mari de usturoi
  • sare dupa gust

Mod de preparare

Zarzavaturile se toaca mai mari( mai din topor). Verdeata se toaca si ea marunt.

Carnea se spala bine, apoi se taie marunt.'

Intr-o oala punem 1/2 cana de apa, apoi si uleiul si in ea pe rand zarzavaturile, o parte din verdeata, apoi carnea, adaugam apa cat sa fie destula si sa poata fierbe.

Eu folosesc oala ZEPTER si timpul de preparare se scurteaza considerabil.

Verificati sa fie carnea fiarta, de regula in maxim o ora putem drege borsul( asta daca nu avem pui de tara care fierbe mai greu).

Se amesteca galbenusurile cu iaurtul si apoi usor cu borsul. Se ia cu polonicul din oala si se adauga usor peste compozitia de iaurt si ou,  pana se infierbanta usor si apoi se toarna totul in oala. Punem si usturoiul zdrobit prin pasator si potrivim gustul de sare.

Inca cateva clocote si borsul este gata.

Mai adaugam verdeata proaspata deasupra si lasam acoperit pana servim. 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Bors taranesc de pui cu iaurt si usturoi" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (60)
Retete similare

Ciorba de perisoare

Postat de eumimi

Ciorba de perisoare

Taiem ceapa cubulete, pastarnacul rondele, morcovul il dam pe razatoarea mare si le punem la fiert pentru 20 de min. Adaugam pasta de tomate si lasam sa mai dea odata in clocot. Intre...

Citeste continuarea

Ciorba cu aripioare de pui si taietei de casa

Postat de Dya

Ciorba cu aripioare de pui si taietei de casa

Fierbem aripioarele in 2 litri de apa (adunand spuma formata de fiecare data cand este necesar). Adaugam legumele tocate dupa plac si le fierbem impreuna cu aripioarele. Saram dupa gust,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.10.2012, 14:56
vreau si eu o portie!
la 29.10.2012, 14:57
Is bune asa din topor abia le poti mesteca mai bine
Gustoasa ciorbita!
la 29.10.2012, 15:01
foarte buna as manca o portie
la 29.10.2012, 15:08
În sfârşit mâncare Şi unde pui că-i un borş ca cele de-mi plac mie tare mult. Îl pusei şi la favorite ca să îmi aduc aminte mai repede.
Cred că nu se supără nimeni dacă folosesc mămăliga pentru borş, că aşa mi-e felul.
Super
la 29.10.2012, 15:12
Padre eu cu drag te invit la masa, multumesc pentru aprecieri si ma bucur sincer ca iti place borsul taranesc...ah, desigur te servesc si cu mamaliguta ca am de la sarmalute! Si-un ardei iute bonus!

Vezi toate comentariile (60)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking