Ingrediente
- 600 ml lapte
- 200 gr zahar
- 100 gr gris
- 4 galbenusuri
- 100 gr margarina RAMA
- 12 foi de placinta
- 1 esentă vanilie
- 1 lingurita coaja rasa de lamaie
- zahăr pudră
Mod de preparare
Am mixat galbenusurile cu zaharul pana acesta s-a topit. Margarina am pus-o la topit. Laptele impreuna cu coaja de lamaie si esenta de vanilie le-am pus intr-o cratita pe foc. Cand a inceput sa fiarba laptele, am dat focul la minim si am adaugat grisul cate putin, amestecand continuu. Amestecul trebuie sa arate ca o budinca, peste care am adaugat galbenusurile frecate cu zaharul, amestecand bine. Am oprit focul si am lasat sa se raceasca crema rezultata.
Am uns cu margarina topita o foaie de placinta, am pus deasupra o alta foaie. Am adaugat in centru 3-4 linguri de crema, si am impaturit de jos, apoi de sus, stanga – dreapa, indoind pe dedesupt. Foia am uns-o pe toate marginile impaturite.
Am uns o tava si am tapetat-o cu foaie de copt, apoi am asezat cele 6 plicuri. Le-am copt la foc potrivit cca 30 min.
Licuta Marin ne recomanda: Bougatsa se serveste calda si pudrata generos cu zahar pudra.
Dar va spun ca este foarte delicioasa si rece!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Bougatsa" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (11)
|