BOUGATSA cu crema

Postat de doralinda72 in Dulciuri
25 Noi 2012 | 16706 vizualizari
BOUGATSA cu crema

Azi a fost prima oara cand am facut aceasta reteta, dar nu m-am "speriat" prea tare ptr ca se aseamana putin cu alt desert care il fac de ani de zile! E un desert minunat ptr cei care prefera si altceva in afara ciocolatii( eu nu mananc ciocolata si tot ce fac, e ptr fetitele mele, nici macar nu gust!) E o reteta greceasca, cel putin asa stiu eu, dar daca cineva stie altfel, ei bine, mancarurile grecesti se aseamana destul cu cele orientale, daca ne uitam in urma in istorie, ne dam seama de ce..... Reteta o am in cani, dar eu am transformat-o in gramaj ca sa fie mai usor. Mie mi-a iesit foarte buna!

Ingrediente

  • 960 ml lapte
  • 57 gr unt
  • 114 gr gris fin
  • 150 gr zahar
  • 2oua si 2 galbenusuri
  • putina vanilie
  • 1/2 pachet de foi subtiri, cum sunt cele ptr baclava
  • 150 gr unt topit ptr ungere
  • zahar pudra
  • scortisoara pudra

Mod de preparare

Fierbeti laptele, apoi intr-o cratita, topiti untul si puneti grisul si lasati cca 1 minut amestecand mereu. Turnati laptele fierbinte peste gris si amestecati repede apoi adaugati si zaharul. Lasati sa fiarba la foc mic pana devine o crema mai groasa, cca 10 min, apoi o luati de pe foc si lasati sa se raceasca putin. Bateti usor ouale si galbenusurile impreuna apoi le adugati la compozitie impreuna cu vanilia. Aoperiti vasul cu o membrana din plastic ptr a nu face coaja deasupra crema. Intr-o tava unsa in prealabil cu putin unt, puneti jumatate din foile de placinta, una cate una unsa fiecare cu untul topit! Foile trebuie sa fie cam cu 5 cm in afara tavii ptr a le putea inchide dupa ce punem crema.Apoi puneti crema, inchideti pe margini, catre interior foile si unse cu unt pe interior, dupa care puneti cealalta jumatate din foi care v-a ramas, la fel, unse fiecare in parte cu unt. La urma, intepam pe lung  si lat cu cutitul ( ptr a se coace bine si in interior) si punem in cuptorul preincalzit la 200C ( cuptor traditional ) 30 min, sau 170C cuptor cu aer rotativ ptr 45 min.

Cand e gata, dupa ce scoateti din cuptor, puteti orna direct in tava care ati copt sau puteti taia  placinta si puneti direct intr-o farfurie mai mare si presarati mult zahar pudra si scortisoara. Se serveste calda.

Daca ti-a placut reteta noastra "BOUGATSA cu crema" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (38)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert bougatsa – placinta cu crema de vanilie

Postat de gaby_d

Desert bougatsa – placinta cu crema de vanilie

Prepararea e mai mult decat simpla. Am inceput cu crema. Am pus la fiert laptele impreuna cu vanilia. Am amestecat faina cu grisul si-am adaugat in ploaie, putin cate putin, cand laptele...

Citeste continuarea

Bougatsa

Postat de Sim0naWorld

Bougatsa

Am mixat galbenusurile cu zaharul pana acesta s-a topit. Margarina am pus-o la topit. Laptele impreuna cu coaja de lamaie si esenta de vanilie le-am pus intr-o cratita pe foc. Cand a inceput sa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.11.2012, 16:26
Am mancat la greci si e foarte buna!
la 25.11.2012, 16:34
Bunica, si eu am mancat abia asta vara,sotul meu e grec, suntem impreuna de 12 ani, si abia acum am mancat! Mi-a placut si am zis sa o incerc si atat de frumos mirosea ca nu m-am putut abtine si am mancat fierbinte!!!
la 25.11.2012, 16:48
Eu am mancat,mi-a placut,dar stii cum e cand esti in excursie,nu dai prea multa importanta si nu puteam sa intreb.
la 25.11.2012, 17:09
nici eu nu am papat pana acum. sa-mi fie rusine
la 25.11.2012, 17:17

Vezi toate comentariile (38)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking