Ingrediente
- 300 ml lapte
- 2 gălbenuşuri
- 80 g zahăr pudră vanilat
- 2 linguri amidon
- foi de plăcintă
- unt
- scorţişoară măcinată
Mod de preparare
Din foile de plăcintă se taie pătrate (câte 3 pentru fiecare din cele 6 forme) ,care să iasă puţin peste marginile formelor din tava specială de brioşe. Se ung toate cu unt topit, se aşează în tavă şi se coc 10 minute, până când aluatul capătă o culoare aurie.
Între timp se pregăteşte crema : se pun la foc mic laptele şi 50 g zahăr pudră vanilat. Separat se amestecă într-un castron restul de zahăr, cu gălbenuşurile şi amidonul. Când laptele s-a încălzit, se pune câte puţin peste amestecul de gălbenuşuri, se omogenizează, apoi se toarnă totul peste laptele rămas. Se amestecă continuu cu un tel până ce crema se îngroaşă. Se lasă puţin la răcit.
Cand aluatul e crocant, se umplu ,,ceşcuţele,, cu cremă. Deasupra se presară scorţişoară praf.
Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Bougatsa" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (18)
|