Ingrediente
- 250 miere de albine
- 120 gr zahar
- 70 gr unt
- 60 gr untura
- 2 linguri lapte
- 1 lingurita zeama de lamaie
- 1 lingurita scortisoara macinata
- 1 plic praf de copt
- 500 gr faina
- 300 gr nuca macinata
- 1 ou
Pentru ornat urmatoarea glazura:
- 2 albusuri
- 320 zahar pudra
- colorant alimentar
- inplus frisca si ornamente
Mod de preparare
Intr-un vas se pune mierea , zaharul,untul,untura,si cele 2 linguri de lapte.
Se pun la foc mic pana se omogenizeaza totul.
Se ia de pe foc si se lasa la racit.
Se adauga zeama de lamaie,scortisoara,praful de copt si la urma faina impreuna cu nuca macinata si oul.
Se amesteca toate bine pana se obtine un aluat omogen.
Aluatul astfel obtinut se intinde3-4 mm si se decupeaza forme de stelute de diferite marimi.
Formele se pun in tava pe o foaie de pergament,la copt ptr cateva minute.
Se face glazura,se amesteca toate ingredientele cu zeama de lamaie ca sa nu se intareasca repede si dupa ce sau copt formele se ung cu aceasta glazura.
Se asambleaza si se orneaza dupa preferinte cu frusca,colorant si ornamente.
Daca ti-a placut reteta noastra "Bradut de Craciun" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (25)
|