Ingrediente
Pentru aluat:
- 400 gr faina
- 2 oua
- 110 ml lapte
- un cub de drojdie de 25 gr
- 3 linguri de zahar
- coaja de portocala rasa
Deasupra:
- 50 gr de unt
- 1 lingura de scortisoara Kotanyi Condimente
- 1/4 lingurita nucsoara macinata Kotanyi
- 6 linguri de zahar (sau mai mult daca vreti mai dulce)
- nuci si bomboane ptr decorat
Mod de preparare
Se pune drojdia si zaharul in lapte si se pune deoparte 5 minute.
Faina,ouale si coaja de portocala se pun intr-un bol adanc,la care se adauga drojdia cu lapte. Se framanta un aluat,care nu se lasa la dospit ci se pune direct pe masa de lucru,care a fost presarata cu faina.
Se ruleaza un dreptunghi,care se unge cu amestecul din unt,zahar,scortisoara si nucsoara.Se presara nucile si se ruleaza,pana se formeaza un sul.
Se taie sulul in bucati de cate 3 cm,dar se poate schimba marimea daca doriti.
Partea care va fi in tava a bucatilor din sul se trec printr-un amestec de zahar si scortisoara si se pun in tava.Se lasa deoparte pana is dubleaza marimea.
Se dau la cuptorul preincalzit si se coc cam 30 de minute. Se pot decora cu nuci si bombonele.
Daca ti-a placut reteta noastra "Craciun Fericit ,dragi Bucatarasi - Bradut Rosenkrantz" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (27)
|