Craciun Fericit ,dragi Bucatarasi - Bradut Rosenkrantz

Postat de mitinita in Prajituri
24 Dec 2011 | 3396 vizualizari
Craciun Fericit ,dragi Bucatarasi - Bradut Rosenkrantz

Iubesc aceasta perioada a anului,iubesc pregatirile,goana dupa cadouri,dar mai ales iubesc bucuria si nerabdarea copiilor. Bradul e ridicat de ceva timp si ei numara deja orele. Cu ocazia acestor sarbatori vreau sa va multumesc din inima pentru ca imi sunteti alaturi ,imi cititi si faceti retetele si mereu aveti o vorba buna pentru mine. Simt ca am evoluat si am inceput sa las in urma fix-pixurile,sper ca de la anul sa va surprind cu si mai multe noutati,deoarece am inceput un curs de bucatar . Anul viitor va fi un an provocator pentru mine,pe toate planurile. Vreau sa va doresc tuturor Sarbatori Fericite alaturi de cei dragi si sa aveti parte de tot ce e mai bun!

Ingrediente

Pentru aluat:

  • 400 gr faina
  • 2 oua
  • 110 ml lapte
  • un cub de drojdie de 25 gr
  • 3 linguri de zahar
  • coaja de portocala rasa

Deasupra:

  • 50 gr de unt
  • 1 lingura de scortisoara Kotanyi Condimente
  • 1/4 lingurita nucsoara macinata Kotanyi
  • 6 linguri de zahar (sau mai mult daca vreti mai dulce)
  • nuci si bomboane ptr decorat

Mod de preparare

 

Se pune drojdia si zaharul in lapte si se pune deoparte 5 minute.

Faina,ouale si coaja de portocala se pun intr-un bol adanc,la care se adauga drojdia cu lapte. Se framanta un aluat,care nu se lasa la dospit ci se pune direct pe masa de lucru,care a fost presarata cu faina.

Se ruleaza un dreptunghi,care se unge cu amestecul din unt,zahar,scortisoara si nucsoara.Se presara nucile si se ruleaza,pana se formeaza un sul.

Se taie sulul in bucati de cate 3 cm,dar se poate schimba marimea daca doriti.

Partea care va fi in tava a bucatilor din sul se trec printr-un amestec de zahar si scortisoara si se pun in tava.Se lasa deoparte pana is dubleaza marimea.

Se dau la cuptorul preincalzit si se coc cam 30 de minute. Se pot decora cu nuci si bombonele. 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Craciun Fericit ,dragi Bucatarasi - Bradut Rosenkrantz" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (27)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Deliciu cu capsuni

Postat de Creatsa

Deliciu cu capsuni

 Pentru blat mixam albusurile spuma cu un praf de sare si zaharul. Adaugam galbenusurile amestecate cu vanilia si uleiul. Amestecam faina cu praful de copt si o incorporam si pe ea...

Citeste continuarea

Desert prajitura cu mac

Postat de mirela0911

Desert prajitura cu mac

Mai intai se prepara umplutura . Intr-o craticioara se pune macul si laptele. Se asaza pe foc mic si se lasa sa fiarba timp de 10 minute, amestecand din cand in cand. Se ia de pe foc si se adauga...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max + Espresso Machine

- 500 lei
2999.99 lei
2499.99 lei

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei

Comentarii

la 24.12.2011, 10:56
Foarte,foarte frumos,cata munca ,arata extraordinar
la 24.12.2011, 11:05
pare spectaculos,dar e foarte usor!
la 24.12.2011, 11:09
cu atat mai bine
la 24.12.2011, 11:57
Craciun fericit!
la 24.12.2011, 12:38
Ctraciun fericit; adina!

Vezi toate comentariile (27)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking