Cozonac " Bradut" de Craciun cu fructe deshidratate si nuci

Postat de simona72 in Dulciuri
25 Dec 2013 | 4141 vizualizari
Cozonac " Bradut" de Craciun cu fructe deshidratate si nuci

Din cealalta jumatate de aluat am facut acest cozonac, dar cu alta umplutura...Mi-a placut sa ma joc cu aluatul, dar sincer, nu este usor...trebuie sa va relaxati si sa lucrati cu placere. Craciun fericit!!>:D

Ingrediente

Mod de preparare

Aluatul este cealalta jumatate ramasa de la cozonacul "Floare". 

Pt umplutura: amestecati lichiorul Amaretto cu apa si adaugati peste stafidele, merisoarele si caisel;e taiate in bucati mai mici. Puneti pe foc, dar nu lasati sa dea in clocot, nu vrem ca si fructele sa se inmoaie prea tare, cand sau umflat putin dati deoparte craticioara, adaugati zaharul, amestecati si lasati sa se raceasca. In timp ce se raceste fructele absorb tot lichidul si se vor umfla. Cand sau racit amestecam cu albusul de ou batut spuma cu un praf de sare. 

Aluatul ramas il impartiti in doua. Luati prima bucata de aluat si o intindeti intr-un triunghi. Cu varful unui cutit bine ascutit taiati o forma de bradut din aluat. Procedati la fel si cu cealalta bucata de aluat, iar cu ce va ramane de la cele doua bucati, modelati(cum puteti) cu sucitorul o alta forma de bradut. Deci, aveti 3 foi de bradut. Puneti prima foaie pe un blat de silicon (pe mine ma ajutat foarte mult), peste prima foaie de aluat turnati jumatate de umplutura, peste umplutura puneti o alta foaie de aluat"bradut"(incercati sa o puneti pe cea mai nereusita in mijloc), puneti si cealalta jumatate de umplutura, iar peste ultima foaie de aluat "bradut(cea mai reusita). Pe cat posibil lipiti marginile aluatului. Cu ajutorul unui liniar trasati usor 2 linii drepte pe verticala cu spatiu intre ele de 4-5 cm. Tot cu varful cutitului taiati "raze" din mijloc inspre margine si incepeti de jos in sus. Rasuciti "razele" de 2-3 ori atat cat va permite aluatul, adica atat cat sunt de mari "razele". Ungeti pe deasupra cu ou amestecat cu lapte. Lasati sa mai creasca cozonacul inca 20-30 minute si dati la cuptorul incins la 170-180 grade pt 30-35 minute.

Pofta buna!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac " Bradut" de Craciun cu fructe deshidratate si nuci" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (12)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert cornulete fragede cu gem de visine

Postat de eumimi

Desert cornulete fragede cu gem de visine

Se pune mai intai faina cernuta intr-un bol. Se adauga oul, untura, drojdia divolvata in apa minerala, si coaja de portocala si se framanta putin pana rezulta un aluat omogen. Se adauga si esenta....

Citeste continuarea

Coronite cu gem si nuca

Postat de rocsi_1612

Coronite cu gem si nuca

Aluatul: Amestecam apa minerala cu uleiul si zaharul vanilat. Dizolvam drojdia cu zaharul si o adaugam peste lichid. Intr-un vas cernem faina, o amestecam cu sarea. Incorporam treptat...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.12.2013, 14:22
la 25.12.2013, 14:23
ce frumos e
la 25.12.2013, 14:26
Ii cer scuze pt calitatea pozelor, dar tocmai atunci apartul foto o luase razna...
la 25.12.2013, 14:36
la 25.12.2013, 15:08
oo, ce frumusete de bradut!

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking