Braduti umpluti cu crema de vanilie

Postat de oanapl in Dulciuri
7 Ian 2017 | 2128 vizualizari
Braduti umpluti cu crema de vanilie

Bunatati pentru colindatori

Ingrediente

  • pentru aluat:
  • 2 oua
  • 5 linguri zahar
  • 100 ml lapte
  • 1 lingurita bicarbonat de amoniu
  • suc de lamaie
  • colorant alimentar verde
  • faina cat cuprinde
  • pentru crema de vanilie:
  • 500 ml lapte
  • 80 g amidon de porumb
  • 100 g zahar
  • 4 galbenusuri
  • esenta de vanilie
  • pentru ornat:
  • 50 g ciocolata alba
  • colorant rosu

Mod de preparare

Pentru aluat, bati ouale cu zaharul, adaugi laptele, colorantul alimentar, bicarbonatul de amoniu stins in suc de lamaie, apoi faina. Framanti bine un aluat potrivit de moale, care nu se mai lipeste de maini. 
Intinzi aluatul in foaie subtire si il tai fasii inguste si lungi care se ruleaza pe formele metalice de con, dand forma de bradut. Coci bradutii 15-20 minute si ii scoti de pe forme cat sunt inca fierbinti. Ii lasi sa se raceasca si intre timp, pregatesti crema de vanilie.

Pui intr-o cratita galbenusurile si zaharul si amesteci bine, adaugi amidonul si il vei incorpora incet, adaugi putin lapte si continui sa amesteci cat sa obtii o pasta fina fara cocoloase, apoi adaugi treptat tot laptele si esenta de vanilie. Lasi sa fiarba crema la foc mic, amestecand continuu pana cand crema se va ingrosa.

Dupa ce crema este gata, o transferi intr-un vas curat si o acoperi cu folie alimentara (pentru a nu se forma crusta) si o lasi sa se raceasca. Dupa ce crema s-a racit, o mixezi cateva minute, ca sa devina mai fina si umpli rulourile cu ajutorul unui posh.

Topeste ciocolata pe baie de aburi si o transferi intr-o punga cu ajutorul careia ornezi rulourile. 

 Eu am colorat jumatate din ciocolata cu colorant rosu si am ornat rulourile.

Daca ti-a placut reteta noastra "Braduti umpluti cu crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (7)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Chifle dulci cu mere si nuci

Postat de deyutzky

Chifle dulci cu mere si nuci

Punem faina intr-un bol, iar in mijlocul ei formam o gropita in care adaugam laptele caldut, zaharul si drojdia. Amestecam drojdia pana cand se dizolva. Adaugam restul de zahar(100g) si untul...

Citeste continuarea

Placintute pentru pachetel

Postat de privatelaura

Placintute pentru pachetel

Pregatim o maia din drojdie, un praf de sare si o lingurita de zahar. Adaugam o cana cu lapte si lasam sa se activeze drojdia. Restul de lapte se incalzeste usor si se adauga untul in el, se lasa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.01.2017, 11:02
la 08.01.2017, 13:32
la 09.01.2017, 15:09
la 09.01.2017, 21:04
cate minunatii faci!
la 11.01.2017, 18:57
Multumesc!

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking