Branza de vaci de casa

Postat de momo121 in Mancare copii
2 Mai 2014 | 3611 vizualizari
Branza de vaci de casa

Ingrediente

  • 5 l de lapte de vaca nefiert

Mod de preparare

Am pus laptele la prins in borcane, (daca aveti deja un borcan de 5 l puteti pune doar in unul, eu am avut un borcan de 2 l si unul de 3 l ). Il lasati la temperatura camerei cateva zile (2-3 zile), pana isi schimba consistenta, deasupra se formeaza smanatana, pe care o luati usor cu o lingura.

Turnati borcanele intr-o oala mai mare, si dati la foc foarte mic, amestecand de cateva ori cu o lingura de lemn. Cand zerul s-a zidicat deasupra, luam oala de pe foc si o turnam intr-un tifon curat, (schimbati oala). Innodati tifonul si atarnati-l intr-un loc mai sus pana se scurge tot zerul din branza.

Scoateti branza din tifon si o puteti prepara dupa preferinte... placinte, mamaliguta cu branza si smantana, diferite deserturi, merge si simpla cu sare :D

Din aceasta cantitate, iese cam 1 kg de branza de vaci.

Daca ti-a placut reteta noastra "Branza de vaci de casa" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (9)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Branzoaice calde si pufoase, o reteta pe gustul pofticiosilor

Postat de Caty

Branzoaice calde si pufoase, o reteta pe gustul pofticiosilor

Iata cum se prepara Branzoaice calde si pufoase, o reteta pe gustul pofticiosilor Am scos din timp ingredientele ca sa fie la temperatura camerei. Am inceput apoi sa amestec faina cu drojdia...

Citeste continuarea

Desert prajitura cu mere si branza

Postat de oanapl

Desert prajitura cu mere si branza

Mixezi untul moale cu zahărul măcinat și un praf de sare, apoi adaugi ouăle pe rând mixând bine după fiecare. Adaugi esența de vanilie și scorțișoara și omogenizezi....

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.05.2014, 13:11
la 02.05.2014, 13:56
la 02.05.2014, 14:05
la 02.05.2014, 14:48
Buna tare si NATURALA ca doar e facuta din lapte de la tara ! Nu aruncati zerul ! Este excelent la ciorbe....incercati !
la 02.05.2014, 16:23
Nu am incercat niciodata o ciorbita cu zerul ramas de la branza, dar ideea nu e rea, multumesc pentru sfat, am sa incerc!

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking