Branza topita de casa

Postat de alinutzika in Aperitive / Garnituri
5 Dec 2011 | 19057 vizualizari
Branza topita de casa

O branzica foarte foarte gustoasa..... Eu am facut simpla si cu marar....

Ingrediente

  • 500 g branza de vaci proaspata
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • un varf de cutit sare
  • 100 g unt (margarina)
  • 1 ceasca mica de ceai de chimen

Mod de preparare

Se sfarama branza bine si se amesteca cu sarea si bicarbonatul. Se lasa 1 ora ca sa dospeasca putin. Veti observa ca incepe sa creasca in volum. Intre timp faceti ceaiul de chimen.

Untul se pune intr-o craticioara la foc mic, iar cand e topit se adauga branza, amestecand bine cu telul de mamaliga, ca altfel se leaga de fundul cratitei.

Compozitia va deveni fluida si elastica. Adaugati ceaiul de chimen. Amestecati.

Nu va speriati ca e mai moale branza topita. Dupa ce sta putin la frigider se intareste suficient.

Daca va place, puteti adauga in loc de ceai, marar sau smantana. Mie insa imi place mai mult branza cu gust de chimen.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Branza topita de casa" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (15)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prima mea pasca

Postat de Valclaudia

Desert prima mea pasca

Am pus drojdia intr-un castron incapator, cu praful de sare si 1 lingur de zahar am amestecat pana a devenit drojdia lichida. Am adaugat apoi laptele caldut, zaharul, zaharul vanilat,margarina...

Citeste continuarea

Pate de casa, din ficat de pui

Postat de merisor67

Pate de casa, din ficat de pui

Eu am avut supa de pui facuta cu o zi inainte. Punem 1 litru de apa la fiert, iar cand atinge punctul de fierbere, scufundam ficatul in apa, mai lasam 2-3 minute si scurgem apa, apoi clatim...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.12.2011, 23:13
la 05.12.2011, 23:16
Vad ca nu te lasi , excelezi in preparaea a tot felul de branzici
Bag seama ai materie prima berechet
la 05.12.2011, 23:35
Mihaela, ti-am zis ca am noroc cu soacra)...Dumnezeu s-o tina! Cat timp am lapte gratis pot sa incer tot felul de branzeturi....
la 06.12.2011, 00:17
nu stiam cu chimen..tre sa aiba gust placut, mie-mi place chimenul
la 06.12.2011, 05:38
O. ce bunatate! Imi amintesc ca pe vremea lui ceau, mama ne facea. Eram foarte incantati de aceasta branza.

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking