Ingrediente
- 500 g branza de vaci proaspata
- 1 lingurita bicarbonat de sodiu
- un varf de cutit sare
- 100 g unt (margarina)
- 1 ceasca mica de ceai de chimen
Mod de preparare
Se sfarama branza bine si se amesteca cu sarea si bicarbonatul. Se lasa 1 ora ca sa dospeasca putin. Veti observa ca incepe sa creasca in volum. Intre timp faceti ceaiul de chimen.
Untul se pune intr-o craticioara la foc mic, iar cand e topit se adauga branza, amestecand bine cu telul de mamaliga, ca altfel se leaga de fundul cratitei.
Compozitia va deveni fluida si elastica. Adaugati ceaiul de chimen. Amestecati.
Nu va speriati ca e mai moale branza topita. Dupa ce sta putin la frigider se intareste suficient.
Daca va place, puteti adauga in loc de ceai, marar sau smantana. Mie insa imi place mai mult branza cu gust de chimen.
Daca ti-a placut reteta noastra "Branza topita de casa" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (15)
|