Branzoaica spirala

Postat de diaconta in Dulciuri
28 Sep 2010 | 6704 vizualizari
Branzoaica spirala

Cam ciudat am denumit-o,dar nu stiam cum sa-i zic.

Ingrediente

  • 500 gr faina
  • 3 oua
  • 200 gr zahar
  • 40 gr drojdie
  • lapte
  • 50 gr unt
  • 500 gr branza dulce de vaci
  •  50 ulei
  • stafide
  • rom
  • lamaie
  • sare
  • zahar vanilat
  • peltea de coarne

Mod de preparare

200 ml lapte se amesteca cu 100 gr zahar si se aromatizeaza cu vanilie si coaja de lamaie.

Se face o maia din drojdie,o lingurita de zahar si 1 lingurita de faina.

Ouale se amesteca cu restul de zahar pana se face spuma.

Se cerne faina intr-un castron,se pune putina sare.Se topeste untul.

Laptele se incalzeste.

Galbenusurile batute si maiaua dospita se pun peste faina.Se framanta adaugandu-se incet untul topit si laptela caldut.Dupa ce se framanta putin se adauga si uleiul cate putin.

Daca este nevoie mai adaugati lapte caldut,pana se obtine un aluat elastic usor de framantat,dar nu prea moale.

Se framanta cam 30 de minute si apoi se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul.

Pentru umplutura:

Branza de vaci de amesteca  cu un ou,zahar vanilat ,3 linguri de zahar si coaja de lamaie.

Stafidele se pun la inmuiat cu putin rom,apoi se scurg si se pun in branza.

Dupa ce aluatul a dospit se intinde o foaie cam de 1 cm si se pune branza.Se ruleaza mai intai ca si pentru cozonac,iar apoi se face o spirala.

Se aseaza in forma de tort si se mai lasa 20 de minute sa mai creasca si in tava.

Se unge cu galbenus de ou si se pune in cuptorul incins pentru 45 de minute.

Se pudreaza cu zahar pudra si eu am pus deasupra si niste peltea de coarne foarte buna .

Pentru ca mi-a mai ramas aluat ,am facut si niste cozonacei cu scortisoara si zahar brun.

Daca ti-a placut reteta noastra "Branzoaica spirala" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (21)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Cozonac floare cu Finetti

Postat de Bianca20

Cozonac floare cu Finetti

   Drojdia se amesteca cu 100 ml. din lapte si cu 4-5 linguri de faina. Aluatul rezultat, destul de moale, se acopera si se lasa la crescut. Odata ce si-a dublat volumul, se amesteca...

Citeste continuarea

Potcoave cu nuca macinata

Postat de Constelatialeu

Potcoave cu nuca macinata

Margarina la temperatura camerei o punem intr-un castron adaugam zaharul, smantana si ouale le mixam bine. Adaugam nuca macinata si plicul de garant,amestecam, apoi adaugam faina, o punem treptat...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.09.2010, 21:04
buuuuuuuuuuuun... si ai pus peltea deasupraaaaaaaaaa... vaaaaaaaaaaai... eu ma chinui rau pe site-ul asta
la 28.09.2010, 21:08
foarte buna cu o cana de lapte alaturi
la 28.09.2010, 21:11
aoleu ce bine arata....nu le am deloc cu"dospitele"nu le stiu face
dar imi placccccc....si eu vreau
la 28.09.2010, 21:12
portia de pe farfurie e a mea,da?....................
la 28.09.2010, 21:14

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking