Branzoaice cu branza de capra si stafide

Postat de amalia01 in Prajituri
7 Mai 2013 | 5214 vizualizari
Branzoaice cu branza de capra si stafide

Am gasit un concurs si am acceptat provocarea...ca tot am facut cozonaci!

Ingrediente


Aluat: 

  • 1 kg făină 
  • 4 galbenusuri 
  • 1 ou intreg
  • 50 g drojdie proaspata
  • 200g zahăr
  • 500ml lapte
  • 8 lingura ulei de floarea-soarelui
  • 1 lingurita sare
  • 2 pliculete zahăr vanilat
  • 1 lingurita coaja rasa de lamiae 

Umplutura:

  • 300 gr branza de capra
  • 100 gr zahar pudra
  • 2 oua
  • 50 gr stafide
  • 2 linguri gris
  • 1 lingurita esenta de vanilie

Pentru uns:

  • 1 ou
  • 2 albusuri


Mod de preparare

Aluat:

Din drojdie, o lingura de zahar ,un pumn de faina si o cana de lapte se face o maia;

Intre timp , se cerne restul de faina intr-un castron mare si se face o gropita in mijloc, in care vei adauga maiaua;

Adaugi pe rand galbenusurile ...peste care presari un praf de sare( asa m-a invatat bunica...galbenusul ramane galben!) si in final, oul intreg;

Framanti in continuare adaugand treptat laptele,zaharul ,vanilia ,uleiul si coaja rasa de lamaie, pana obtii un aluat elastic(cca 20 de minute);

Acoperi cu un prosop apb din bumbac si lasi la dospit ptr cca 30 minute , la caldura;

Umplutura:

Sfaramitam branza de capra cu furculita, apoi adaugam zaharul pudra si omogenizam bine;

Batem bine ouale cu telul si le turnam peste branza,amestecand cu furculita;

Adaugam grisul,stafidele si esenta de vanilie, omogenizand pana devine ca o pasta( poti folosi mana!)

MONTARE:

Dupa ce a dospit aluatul il rastorni pe masa, manevrandu-l cat mai putin;

Intinzi aluatul cu sucitorul uns cu putin ulei ,in foaie subtire(de un deget);

Cu ajutorul unui cutit(sau daca ai un dispozitiv special,cu atat mai bine) tai patratele de 3*3 cm din aluat;

Cu o lingurita pui umplutura in mijlocul fiecarui patratel ,apoi il impachetezi ca pe un plic;

Asezi pachetelele astfel formate intr-o tava unsa cu ulei sau in care ai intins hartie pentru copt;

Ungi branzoaicele un oul batut impreuna cu albusurile si le lasi sa mai creasca in tava cca 10 minute;

In acest moment aprinzi focul la cuptor, pentru a fi suficient de cald cand vei pune tava la copt;

Lasi la copt cam 30 de minute;

Scoti branzoaicele pe un platou si sunt numai bune de mancat!

POFTA BUNA!

Daca ti-a placut reteta noastra "Branzoaice cu branza de capra si stafide" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (11)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Budinca cu branza si afine

Postat de simona72

Budinca cu branza si afine

Ouale intregi se bat cu un praf de sare, atat cat sa se dezlege bine ouale. Se adauga zaharul si se continua mixarea pana ouale devin o spuma care se tine bine de tel. Se adauga vanilia si untul...

Citeste continuarea

Prajitura fara faina -Jamie Oliver

Postat de andaoana

Prajitura fara faina -Jamie Oliver

Pentru inceput trebuie sa va spun ca toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei. Pregatim o  tava de 20x30 cm , pe care o tapetam cu hartie de copt Pornim cuptorul la 180...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.05.2013, 22:51
foarte bune
la 08.05.2013, 00:10
Ce bine arata!!!!
la 08.05.2013, 01:23
minunate!
la 08.05.2013, 08:25
la 08.05.2013, 08:56

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking