Ingrediente
- 1 kg. faina
- 1 cub drojdie.
- 500 ml. lapte
- 2 galbenusuri
- 4 linguri smantana
- 2 linguri razatura de lamaie
- 1 praf de sare
- 50 ml. ulei
- 100 gr. zahar tos
- 2 plicuri zahar vanilat
- Umplutura
- 700 gr. urda
- 150 gr. zahar tos
- 3 oua
- 2 zahar vanilat
- 1 legatura marar
- 1 ou pentru uns
Mod de preparare
Cernem faina intr-un castron , facem o adancitura in mijloc unde punem drojdia , o lingura zahar si o ceasca lapte caldut .
Cand drojdia a inflorit adaugam restul de zahar , smantana, galbenusurile , razatura de lamaie, praful de sare si framantam adaugand laptele caldut .
La final adaugam uleiul incalzit si mai framantam pana se desprinde aluatul usor de pe maini .
Lasam la dospit pana isi dubleaza volumul aluatul nostru .
Intindem aluatul pe o planseta si formam branzoaicele de marimea dorita .
Umplutura
Urda o amestecam cu zaharul tos , zaharul vanilat , ouale si mararul maruntit .
Punem o lingura de urda in fiecare branzoaica si le asezam in tava , lasam 15 minute la dospit in tava .
Batem oul si cu o pensula ungem fiecare branzoaica .
In cuptorul preancalzit la 180 de grade introducem tava pentru aproximativ 30 de minute .
Pofta buna !!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Branzoaice cu urda si marar" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (34)
|