Branzoaice cu urda si marar

Postat de delia64 in Dulciuri
4 Mai 2014 | 17551 vizualizari
Branzoaice cu urda si marar

Urdoaice se mai numesc aceste minunataii care sunt pe placul familiei mele si le fac mereu primavara si vara cand gasesc urda proaspata .

Ingrediente

  • 1 kg. faina
  • 1 cub drojdie.
  • 500 ml. lapte
  • 2 galbenusuri
  • 4 linguri smantana
  • 2 linguri razatura de lamaie
  • 1 praf de sare
  • 50 ml. ulei
  • 100 gr. zahar tos
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • Umplutura
  • 700 gr. urda
  • 150 gr. zahar tos
  • 3 oua
  • 2 zahar vanilat
  • 1 legatura marar
  • 1 ou pentru uns

Mod de preparare

Cernem faina intr-un castron , facem o adancitura in mijloc unde punem drojdia , o lingura zahar si o ceasca lapte caldut .

Cand drojdia a inflorit adaugam restul de zahar , smantana, galbenusurile , razatura de lamaie, praful de sare si framantam adaugand laptele caldut .

La final adaugam uleiul incalzit si mai framantam pana se desprinde aluatul usor de pe maini .

Lasam la dospit pana isi dubleaza volumul aluatul nostru .

Intindem aluatul pe o planseta si formam branzoaicele de marimea dorita .

Umplutura

Urda o amestecam cu zaharul tos , zaharul vanilat , ouale si mararul maruntit .

Punem o lingura de urda in fiecare branzoaica si le asezam in tava , lasam 15 minute la dospit in tava .

Batem oul si cu o pensula ungem fiecare branzoaica .

In cuptorul preancalzit la 180 de grade introducem tava pentru aproximativ 30 de minute .

Pofta buna !!!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Branzoaice cu urda si marar" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (34)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert poale-n brau – placinte moldovenesti

Postat de gaby_d

Desert poale-n brau – placinte moldovenesti

Intr-un bol marisor, pune drojdia, 4-5 linguri din faina, o lingurita zahar. Incepe sa torni, putin cate putin, apa calda, pana o incorporezi toata si ai un amestec omogen in care drojdia e...

Citeste continuarea

Prajitura cu mere si bezea

Postat de gurita_ta2005

Prajitura cu mere si bezea

Galbenusuriile se freaca cu zaharul pana devin o pasta si treptat se pune uleiul. Adaugam treptat si laptele, la fel si faina amestecata cu praful de copt. Intr-o tava, punem hartie de copt,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.05.2014, 16:23
super bune !
la 04.05.2014, 16:30
la 04.05.2014, 16:34
Delia ,ce bunatate de branzoaice ai facut!
la 04.05.2014, 16:38
tiby , tare bune sunt , aseara le-am facut si mai am !!!
la 04.05.2014, 16:38
Cleme

Vezi toate comentariile (34)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking