Branzoici

Postat de sandytza in Dulciuri
5 Oct 2009 | 15835 vizualizari
Branzoici

Ingrediente

  • 450 gr faina
  • 25 gr drojdie
  • 200 ml lapte
  • sare
  • 2 linguri zahar
  • 3 linguri margarina
  • Pentru umplutura
    • 250 gr branza de vaca
    • 2 oua
    • 3 linguri zahar
    • 1 plic zahar vanilat
    • 1 lingura gris

Mod de preparare

Se incalzeste laptele si se amesteca cu drojdia pana aceasta se dizolva.
Intr-un bol se pun toate ingredientele inclusiv laptele si drojdia si se framanta pana devine un aluat elastic . Eu framant aluatul cu mixerul si il framant cam 8-10 minute. Calculati ca manual e aproape dublu.E foarte important la un aluat sa fie bine framantat.
La inceput aluatul o sa fie lipicios apoi o sa se adune ca o bila si nu o sa se mai lipeasca.
Se lasa aluatul intr-un bol la dospit(ceva mai mare decat al meu ca aproape mi-a dat afara :) )aprox. 30-45 min.
Intre timp se prepara umplutura

Se pun toate ingredientele intr-un bol si se amesteca bine.

Cand aluatul este crescut, se pune faina pe masa de lucru si se intinde o foaie cu sucitorul.
Se taie patratele . Mie mi-au iesit 20 . Se pune cu o lingura branza pe fiecare patrat apoi se impatura luand pe rand fiecare colt si unindule in centrul patratului.

Se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt apoi se ung cu ou.
Se baga la cuptor la 180 de grade pana se rumenesc deasupra.
Cand se scot se presara zahar pudra peste ele.
Daca ti-a placut reteta noastra "Branzoici" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (4)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Branzoici

Postat de andaoana

Branzoici

Faina o cernem si o asezam intr-un vas . Laptele il incalzim putin, punem un pic de sare, zaharul , drojdia si o lingura de faina si amestecam . Lasam acoperit cu un prosop cam 10 minute. In...

Citeste continuarea

Desert branzoici

Postat de cristeena20

Desert branzoici

Pregatim aluatul: punem faina in vasul robotului cu zaharul si coaja de lamaie. Drojdia o inmuiem cu laptele caldut, putin zahar si putina faina-lasam sa dospeasca putin. Pornim robotul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.10.2009, 16:22
Arata f bine,cred ca am sa fac si eu in week-end!
la 06.10.2009, 17:34
Astept pozele
la 07.10.2009, 00:11
Amalia asteptam sa ne spui cum ti-au iesit
la 09.10.2010, 15:36
delicatese pure

Vezi toate comentariile (4)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking