Brasovence gratinate

Postat de RuxyRux in Pui
25 Feb 2013 | 21453 vizualizari
Brasovence gratinate

Acest preparat delicios necesita putin mai mult timp de preparare, rabdare destula, insa rezultatul este garantat, deci zic eu ca merita tot efortul, fie ca alegeti sa-l serviti la cina sau pentru un pranz alaturi de cei dragi!

Ingrediente

  • Clatitele:
  • 3 oua
  • 2 cani de faina pline
  • 300 gr iaurt grecesc( 10%)
  • un praf de sare
  • 30 gr unt topit
  • 550 ml apa minerala
  • ulei pentru prajit( palmier)
  • Sosul de carne:
  • 1 piept de pui mare
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 cana de apa
  • 1 ceapa mare
  • 1 ardei gras
  • 1 morcov
  • 1 cana de suc de rosii
  • 2 linguri pasta de ardei
  • busuioc
  • oregano
  • rozmarin
  • piper alb
  • sare dupa gust
  • 100 ml vin alb dulce
  • 1 lingura de zahar pentru un sos dulce acrisor
  • Sosul bechamel cu cascaval:
  • 50 gr unt
  • 3 linguri faina
  • 500 ml lapte
  • 150 gr cascaval Emmentaler
  • sare dupa gust
  • cascaval si parmezan pentru presarat deasupra

Mod de preparare

Preparam clatitele in mod obisnuit, avand grija sa incorporam si untul topit in compozitie, le prajim pe rand si le lasam deoparte.

Tocam carnea de pui impreuna cu ceapa, morcovul si ardeiul.

Incingem uleiul de masline, punem compozitia de carne, doua trei linguri de apa si lasam sa inabuse cateva minute( 5-6).

Adaugam apa si lasam sa fiarba carnea, daca mai este nevoie mai adaugam putina apa pana carnea este facuta. Punem pasta de ardei, vinul, sosul de rosii, condimentele si saram dupa gust. Mai lasam sa dea cateva clocote si dam deoparte sa se racoreasca.

Sosul bechamel cu cascaval il preparam in urmatorul fel:

Exact ca la sosul bechamel obisnuit, punem untul in cratita il topim la foc mic, adaugam faina si amestecam repede sa nu faca cocoloase apoi adaugam treptat laptele, cand incepe sa se ingroase punem si cascavalul ras, amestecam bine cu telul, lasam pe foc maxim zece sau 12 minute si oprim focul.

Asamblare:

Pe fiecare clatita se pune sosul cu carne se impatureste ca in imagine se inchide la capete prin rulare.

Intr-o tava maricica (eu am una speciala de lasagna care o folosesc si pentru preparate gratinate la cuptor) asezam clatitele pe rand.

Deasupra vom pune sosul bechamel. 

Dam pentru 30 de minute la cuptor. Dupa 15 minute scoatem tava si presaram deasupra cascaval si parmezan.

Cand s-au rumenit frumos scoatem tava si lasam putin la racit apoi le servim dupa dorinta, pofta, inspiratie...

Daca ti-a placut reteta noastra "Brasovence gratinate" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (65)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Piept de pui umplut servit cu sufleu de cartofi

Postat de mirela0911

Piept de pui umplut servit cu sufleu de cartofi

Se spala cartofii si se pun la fiert in coaja. Se lasa sa se raceasca, apoi se curata de coaja. Se dau pe razatoarea mare. Smantana se amesteca cu galbenusurile, apoi se toarna peste cartofi. Se...

Citeste continuarea

Pui cacciatore

Postat de MotanLaOale

Pui cacciatore

Pulpele de pui se curata, se spala, se usuca si se presara cu boia, sare si piper. Intr-o cratita se pune uleiul si se prajesc bucatile de pui pe ambele parti si se scot. In acelasi ulei se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.02.2013, 19:08
Bune rau bresovencele tale!
la 25.02.2013, 19:12
Bune brasovencele ...
la 25.02.2013, 19:13
apetisante rau aceste brasovence, si da,ai dreptate,cam e de munca la ele venim la tine sa papam
la 25.02.2013, 19:15
Multumesc Bunica! Chiar delicioase!
la 25.02.2013, 19:17
Multumesc Delia!

Vezi toate comentariile (65)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking