Briose cu cafea mocha

Postat de bucataria_cu_mirodenii in Prajituri
13 Oct 2013 | 4103 vizualizari
Briose cu cafea mocha

Pentru dimineti insorite dar si pentru cele ploioase, pentru rasfatarea simturilor si pentru descretirea fruntilor, pentru ca a venit toamna si miroase a dovleac copt si gutui, si pentru ca pur si simplu am avut chef de briose cu cafea si lapte si cacao. Briosele astea le-am gandit demult in fel si chip, cu ness, cu cafea expresso, cu lapte macchiato, cu crema in interior, fara crema, sa nu fie foarte dulce, o glazura cu aroma imbietoare dar sa nu-i lipseasca un condiment, o aroma care sa se completeze cu cafeaua. In cele din urma rezultatul a fost usor mai simplificat, nu i-am mai adaugat crema in interior, iar glazura am aromat-o cu tonka si ness.

Ingrediente

  • Ingrediente pentru 24 briose:
  • - 280 grame faina;
  • - 1 lingurita praf de copt;
  • - 1 lingurita bicarbonat de sodiu;
  • - 1/2 lingurita sare de mare;
  • - 40 grame cacao;
  • - 2 oua de casa;
  • - 200 grame zahar brun;
  • - 125 ml cafea mocha (2 lingurite cafea macinata, 1 lingurita cacao, 125 ml lapte, zahar dupa gust);
  • - 125 ml lapte caldut;
  • - 2 plicuri ness;
  • - 2 lingurite extract de vanilie.
  • Ingrediente pentru crema de unt aromata:
  • - 225 grame unt (80% grasime, la temperatura camerei);
  • - 200 grame zahar pudra;
  • - l lingurita pudra de cacao neagra olandeza;
  • - un praf de sare;
  • - 1 plic ness;
  • - putin tonka razuit.

Mod de preparare

Mod de preparare briose:  

1. Se pregateste cafeaua in expresso, cand este gata se adauga o lingurita de cacao, o lingurita de zahar brun (optional), lapte si se lasa la racit.

2. Se pregatesc briosele: se aseaza intr-un bol faina, praful de copt, bicarbonatul, sarea si se amesteca. Se adauga cacaua si cele 2 plicuri de ness si se omogenizeaza.

3. Zaharul se mixeaza cu untul pana devine o crema pufoasa. Se adauga extractul de vanilie.

4. Se adauga ouale una cate una, apoi o parte din lapte, o lingura de faina si se alterneaza tot asa cu putin lapte si cate o lingura de faina.

5. Se adauga cafeaua si se mixeaza in continuare pana se omogenizeaza.

6. Se aseaza hartia de briose in forme si se umple cu blat pana la jumatate.

7. Incalziti cuptorul la 180 de grade si coaceti briosele pentru 25 de minute.  

Mod de preparare crema de unt:  

1. Se mixeaza bine untul pana devine cremos. Din cand in cand se ia surplusul de pe marginea bolului cu o spatula de silicon.

2. Se adauga treptat zaharul pudra si praful de sare si se amesteca pana se incorporeaza. Minim 3-4 minute.

3. Se adauga cacaua si ness-ul si se mixeaza in continuare. Se razuieste foarte putin tonka.

4. Crema se tine la frigider pentru 10-15 minute dupa cu ajutorul unui pos se decoreaza briosele.

5. Crema se orneaza cu bomboane de ciocolata cu aroma de mocha (cafea).

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu cafea mocha" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (26)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Mocha Muffins cu crusta de biscuiti

Postat de Anamaria7

Mocha Muffins cu crusta de biscuiti

Incalzim cuptorul la 190C si pregatim o tava de briose. Crusta de biscuiti: Se amesteca bine biscuitii cu untul si cu ciocolata, se aseaza cate o lingura in fiecare forma de briosa,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.10.2013, 13:52
Super !
la 13.10.2013, 14:02
la 13.10.2013, 14:29
ce nebunie, iti trezesc toate simturile
la 13.10.2013, 14:33
cata cafea!!! arata ff bine...ce ai facut cu boabele dupa ce ai facut poza??
la 13.10.2013, 14:34
Minunate!

Vezi toate comentariile (26)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking