Briose cu mousse de mascarpone si ciocolata alba

Postat de caroline in Dulciuri
24 Feb 2014 | 3886 vizualizari
Briose cu mousse de mascarpone si ciocolata alba

Valentine's Day....Dragobete...pentru mine tot aia.Sunt dupa parerea mea o noua ''scuza'' pentru a face mici gesturi pentru a demonstra persoanelor dragi ca le iubim.Dar oare nu ar trebui facut asta zilnic ??? ... Pentru mousse m-am inspirat de la Miha >:D< iar pentru briose de la Irina >:D

Ingrediente

Pentru briose:

  • 50 gr unt
  • 50 gr zahar
  • 1 ou
  • 50 gr faina alba
  • 2 linguri cacao
  • 1 lingura cafea

Pentru mousse:

  • 50 gr ciocolata alba
  • 75 ml frisca lichida
  • 170 gr mascarpone

Mod de preparare

Pentru briose:  

Ingredientele trebuiesc sa fie la temperatura camerei.

Intr-un bol mixam untul impreuna cu zaharul pana ce devin o crema .

Separam albusul de galbenus.

Adaugam galbenusul la compozitia cu unt si mixam in continuare pana ce zaharul s-a topit integral.

Adaugam albusul batut spuma tare si mixam in continuare.

Adaugam cacaua,cafeaua si mixam.Apoi adaugam putin cate putin faina si mixam pana ce ingredientele s-au amestecat bine.

Punem compozitia in forma de briose si dam la cuptorul incins in prealabil la 180 grade pentru 15 minute.

Cand s-au copt ( faceti testul cu scobitoarea) se scot si se lasa la racit.

Pentru mousse:     

Mixam bine mascarpone pana ce devine ca o crema.

Separat topim ciocolata impreuna cu frisca lichida ,facand atentie insa ca frisca sa nu inceapa sa fiarba.

Adaugam ciocolata calda( nu fierbinte) la mascarpone si mixam pana ce devin o crema de consistenta dorita.

Taiem cu un cutit bine ascutit capacul brioselor Cu o forma-inima decupam fiecare capac in parte.

Cu ajutorul unui posh punem mousse pe fiecare briosa si ornam cu inima decupata.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu mousse de mascarpone si ciocolata alba" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (32)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Cornuri fragede cu mere (de post)

Postat de rocsi_1612

Cornuri fragede cu mere (de post)

Mai intai pregatim umplutura: Spalam merele, le decojim si le dam pe razatoarea mare. Intr-o cratita punem uleiul, merele stoarse de suc (iar sucul il bem noi ca doar este sanatos), zaharul...

Citeste continuarea

Cheesecake simplu

Postat de gaby_d

Cheesecake simplu

Pregateste o forma cu diametrul de 22 cm si unge-o cu unt. Macina biscuitii. Topeste untul. Amesteca intr-un bol untul topit cu gemul, omogenizeaza si adauga biscuitii....

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.02.2014, 09:11
Sunt bune,mai ales acum la ceasul dimineţii, la un ceai, la o cafea.
la 24.02.2014, 09:13
bune bune
la 24.02.2014, 09:14
ce bunatati ne-ai adus...vreau si eu!!!!!!
la 24.02.2014, 09:19
super..
la 24.02.2014, 09:27
Va multumesc

Vezi toate comentariile (32)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking