Briose cu mousse de mascarpone si ciocolata alba

Postat de caroline in Dulciuri
24 Feb 2014 | 3915 vizualizari
Briose cu mousse de mascarpone si ciocolata alba

Valentine's Day....Dragobete...pentru mine tot aia.Sunt dupa parerea mea o noua ''scuza'' pentru a face mici gesturi pentru a demonstra persoanelor dragi ca le iubim.Dar oare nu ar trebui facut asta zilnic ??? ... Pentru mousse m-am inspirat de la Miha >:D< iar pentru briose de la Irina >:D

Ingrediente

Pentru briose:

  • 50 gr unt
  • 50 gr zahar
  • 1 ou
  • 50 gr faina alba
  • 2 linguri cacao
  • 1 lingura cafea

Pentru mousse:

  • 50 gr ciocolata alba
  • 75 ml frisca lichida
  • 170 gr mascarpone

Mod de preparare

Pentru briose:  

Ingredientele trebuiesc sa fie la temperatura camerei.

Intr-un bol mixam untul impreuna cu zaharul pana ce devin o crema .

Separam albusul de galbenus.

Adaugam galbenusul la compozitia cu unt si mixam in continuare pana ce zaharul s-a topit integral.

Adaugam albusul batut spuma tare si mixam in continuare.

Adaugam cacaua,cafeaua si mixam.Apoi adaugam putin cate putin faina si mixam pana ce ingredientele s-au amestecat bine.

Punem compozitia in forma de briose si dam la cuptorul incins in prealabil la 180 grade pentru 15 minute.

Cand s-au copt ( faceti testul cu scobitoarea) se scot si se lasa la racit.

Pentru mousse:     

Mixam bine mascarpone pana ce devine ca o crema.

Separat topim ciocolata impreuna cu frisca lichida ,facand atentie insa ca frisca sa nu inceapa sa fiarba.

Adaugam ciocolata calda( nu fierbinte) la mascarpone si mixam pana ce devin o crema de consistenta dorita.

Taiem cu un cutit bine ascutit capacul brioselor Cu o forma-inima decupam fiecare capac in parte.

Cu ajutorul unui posh punem mousse pe fiecare briosa si ornam cu inima decupata.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu mousse de mascarpone si ciocolata alba" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (32)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Desert inghetata de zmeura

Postat de abetina

Desert inghetata de zmeura

 Se pune zmeura cu zahar la frigider, peste noapte. A doua zi se mixeaza zmeura, se adauga smantana, laptele si se mixeaza la viteza mica, sa zicem la viteza 3, timp de cel putin 10 minute,...

Citeste continuarea

Desert pere posate in vin

Postat de xana

Desert pere posate in vin

Curatam perele de coaja si, cu ajutorul unei lingurite, scobim cotorul cu grija, pentru a le mentine intregi. Le punem apoi intr-o oala adanca, dar nu prea mare, atat cat sa incapa. Taiem...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.02.2014, 09:11
Sunt bune,mai ales acum la ceasul dimineţii, la un ceai, la o cafea.
la 24.02.2014, 09:13
bune bune
la 24.02.2014, 09:14
ce bunatati ne-ai adus...vreau si eu!!!!!!
la 24.02.2014, 09:19
super..
la 24.02.2014, 09:27
Va multumesc

Vezi toate comentariile (32)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking