Ingrediente
- 300 g zahar pudra
- 300 g faina
- 250 g unt
- 4 oua (albusuri spuma)
- 3 linguri coniac de buna calitate
- 1 lingura esenta de vanilie
Peltea de gutui pentru glazurare
Mod de preparare
1. Amesteca zaharul cu untul moale, taiat cubulete, pana cand zaharul se topeste.
2. Adauga galbenusurile unul cate unul, amestecand dupa fiecare,
3.Adauga coniacul si esenta de vanilie. Amesteca.
4. Adauga faina. Amesteca bine. Toate operatiunile de pana acum pot fi facute cu mixerul.
5. Adauga albusurile. Cu o spatula incorporeaza-le usor, amestecand de jos in sus si invartind mereu castronul, ca sa nu se piarda din volum.
6. Pune cate o lingura din compozitie in fiecare hartie de briosa in tavile speciale. Coace 15- 20 minute la 170 C (in cuptorul incalzit).
7. Briosele nu trebuie sa se coloreze prea tare in cuptor, ele sunt mai deschise la culoare. Unge-le cu peltea de gutui (sau alta dulceata care iti place)
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu coniac" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (13)
|