Tiramisu reţetă reinterpretata

Postat de Brindusa in Prajituri
20 Oct 2011 | 6405 vizualizari
Tiramisu reţetă reinterpretata

Tiramisu reţetă reinterpretata

Ingrediente

  • Pentru 14 cupcakes
  • 300 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 60 g unt
  • 3oua intregi
  • 3 galbenusuri
  • 225 g zahar tos
  • un praf de sare
  • 1 baton de vanilie
  • 50 ml lapte
  • Pentru sirop
  • 200 ml cafea foarte tare
  • 50 g zahar
  • 50 ml coniac (optional)
  • Pentru crema
  • 200 g mascarpone
  • 100- 150 g zahar pudra
  • 100 g friscacacao pentru ornat

Mod de preparare

Tiramisu reţetă reinterpretata

Amesteca faina, sarea si praful de copt.

Taie vanilia in doua, pe lungime si cu un cutit razuie semintele. Pune atat semintele cat si pastaia in lapte si incalzeste-le pana aproape de fierbere. Pune untul inauntru si amesteca bine. Lasa la racit. Scoate pastaia de vanilie.

Amesteca ouale, galbenusurile si zaharul intr-un castron. Pune castronul deasupra unei craticioare cu apa care fierbe si bate incontinuu cu telul, pana ce zaharul se topeste (cam 5 minute).

Ia castronul de pe sursa de caldura si bate bine cu mixerul, pana ce amestecul se raceste si capata o culoare alburie.

Incet, adauga in doua transe amestecul de faina.

Pune cateva linguri din coca in amestecul cu unt si ameteca bine. Toarna in coca si amesteca repede cu mixerul. 

Folosind o cupa de inghetata umple hartiile de cupcakes 3/4, nu mai mult.

Coace 20 de minute. Raceste-le pe un gratar metalic.

Amesteca cafeaua calduta cu zaharul si coniacul. Stropeste fiecare cupcake cu acest amestec, de mai multe ori, ca sa fie bine absorbit. Lasa sa se usuce.

Amesteca mascarpone cu zaharul pudra, bine de tot. Adauga frisca. Orneaza fiecare cupcake cu un mot de crema.

Presara din abundenta cu cacao. Pastreaza tiramisu cupcakes la frigider.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu reţetă reinterpretata" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (16)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Tiramisu reţetă reinterpretata

Postat de alldayspice

Tiramisu reţetă reinterpretata

Tiramisu reţetă reinterpretata La prima vedere sunt multe ingrediente, pare a fi mult de munca, dar va asigur ca nu e asa. :) Pregatim o tava in care punem forme pentru briose din...

Citeste continuarea

Tiramisu reţetă reinterpretata

Postat de alinutza1983

Tiramisu reţetă reinterpretata

Tiramisu reţetă reinterpretata 1. Mai intai preparam budinca de cocos astfel: macinam fulgii de cocos, apoi ii amestecam cu lapte,si la final ii strecuram ; laptele obtinut se amesteca cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.10.2011, 19:38
cat de frumoase....de gust nu mai vorbesc,ca imi si imaginez
la 20.10.2011, 19:59
wow.....ce frumusele sunt....
la 20.10.2011, 19:59
ce frumoase sunt iar gustul este delicios cu siguranta
la 20.10.2011, 20:12
Cred ca sunt foarte bune,imi place
la 20.10.2011, 20:29
am mai zarit eu bijuteriile astea

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking