Briose cu finetti si cocos

Postat de rocsi_1612 in Prajituri
5 Iun 2010 | 7511 vizualizari
Briose cu finetti si cocos

Ingrediente

  • 3 oua
  • 2 linguri smantana
  • 200 ml lapte
  • 10 linguri zahar
  • 1 esenta vanilie
  • coaja de lamaie
  • 1 praf de copt
  • faina (am pus cam 12-14 linguri ,cam asa)
  • nuca de cocos alb si alte culori(de care aveti in casa)
  • finetii
  • margarina pentru uns tava de briose

Mod de preparare

Ouale se bat spuma cu zaharul.

peste acestea se pune smantana si se mixeaza.

apoi se adauga laptele,vanilia,coaja de lamaie si praful de copt stins cu putina zeama de lamaie.

amestecati bine toate ingredientele sa se incorporeze.

la urma se pune faina treptat.

ungem tavile de briose cu margarina.

punem 1 lingura si jumatate de compozitie,presarati nuca de cocos,peste puneti iar compozitie de briose formele fiind umplute cam pe 3 sferturi.

asa se procedeaza cu toate briosele.

deasupra peste fiecare se pune un sfert de lingurita de finetti(la mine nu se vede asa negru finettile pentru ca am avut finetti jumatate alb jumatate negru).

punem tavile in cuptorul incins 40-50 min.

cand sunt gata le scoateti si serviti cu multa multa pofta.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu finetti si cocos" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (8)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura cu mango si fructul pasiunii

Postat de oanapl

Desert prajitura cu mango si fructul pasiunii

Se pun nucile la copt în cuptor, timp de 5 minute, la 180 de grade Celsius. După ce nucile s-au răcit, se macină fin jumătate din cantitate, iar celelalte nuci se toacă în...

Citeste continuarea

Desert entremet cu mousse de caramel

Postat de licurici_lra

Desert entremet cu mousse de caramel

Pentru blat , se bat albusurile spuma cu un praf de sare, apoi se adauga zeama de lamaie si cate o lingura de zahar, amestecandu-se bine de fiecare data.  Se macina 85-90g de migdale,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.06.2010, 20:00
am gasit ce vreau la schimb revin cu furculitele
la 05.06.2010, 20:14
nu are inca furculite
la 05.06.2010, 21:35
ceas papa si eu vreo 2
la 05.06.2010, 22:21
Rocsi sa nu ma uiti,vreau macar una
la 05.06.2010, 22:29

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking