Briose cu finetti si cocos

Postat de rocsi_1612 in Prajituri
5 Iun 2010 | 7520 vizualizari
Briose cu finetti si cocos

Ingrediente

  • 3 oua
  • 2 linguri smantana
  • 200 ml lapte
  • 10 linguri zahar
  • 1 esenta vanilie
  • coaja de lamaie
  • 1 praf de copt
  • faina (am pus cam 12-14 linguri ,cam asa)
  • nuca de cocos alb si alte culori(de care aveti in casa)
  • finetii
  • margarina pentru uns tava de briose

Mod de preparare

Ouale se bat spuma cu zaharul.

peste acestea se pune smantana si se mixeaza.

apoi se adauga laptele,vanilia,coaja de lamaie si praful de copt stins cu putina zeama de lamaie.

amestecati bine toate ingredientele sa se incorporeze.

la urma se pune faina treptat.

ungem tavile de briose cu margarina.

punem 1 lingura si jumatate de compozitie,presarati nuca de cocos,peste puneti iar compozitie de briose formele fiind umplute cam pe 3 sferturi.

asa se procedeaza cu toate briosele.

deasupra peste fiecare se pune un sfert de lingurita de finetti(la mine nu se vede asa negru finettile pentru ca am avut finetti jumatate alb jumatate negru).

punem tavile in cuptorul incins 40-50 min.

cand sunt gata le scoateti si serviti cu multa multa pofta.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu finetti si cocos" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (8)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert prajitura cu piure de castane

Postat de mirela0911

Desert prajitura cu piure de castane

Blatul: Intr-un bol se pun ouale, praful de sare si zaharul. Se mixeaza timp de 10 minute pana isi dubleaza volumul si devin cremoase. Se adauga esentele, piureul de castane zdrobit usor si...

Citeste continuarea

Desert placinta cu mere si pere

Postat de merisor67

Desert placinta cu mere si pere

Preparăm mai întâi umplutura de mere cu pere. Fructele trebuie să aibă timp să-și lase sucul și să vedem ce cantitate de amidon folosim pentru îngroșare. Am ales...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.06.2010, 20:00
am gasit ce vreau la schimb revin cu furculitele
la 05.06.2010, 20:14
nu are inca furculite
la 05.06.2010, 21:35
ceas papa si eu vreo 2
la 05.06.2010, 22:21
Rocsi sa nu ma uiti,vreau macar una
la 05.06.2010, 22:29

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking