Briose cu fulgi de ciocolata

Postat de momo121 in Prajituri
18 Oct 2014 | 2503 vizualizari
Briose cu fulgi de ciocolata

Ingrediente

  • 2 oua
  • un praf de sare
  • 120 g zahar
  • 1 iaurt de 125 g (eu am pus cu aroma de lamaie)
  • esenta de portocala
  • zeama de la o jumatate de lamaie
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lingurita praf de copt
  • 80 g unt
  • 250 g faina
  • 50 g ciocolata

Mod de preparare

Batem ouale cu zaharul si praful de sare pana ce compozitia isi schimba culoarea, pe urma punem iaurtul, zaharul vanilat, esenta, zeama de lamaie si untul topit si racit, amestecam bine totul si la final punem faina cu praful de copt, amestecam din nou, de data aceasta cu o paleta sau o lingura de lemn, iar peste toata aceasta compozitie dam pe razatoare 2-3 patratele de ciocolata ( in functie de preferinte);

Punem aluatul format in forme de briose, iar peste mai punem niste bucatele de ciocolata. Dam tava la cuptor pana devin usor maronii, facem testul cu scobitoarea.

Se servesc alaturi de o cafea, lapte fierbinte sau ceai! Sunt foarte delicioase si aromate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu fulgi de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (11)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert briose cu afine

Postat de oanapl

Desert briose cu afine

Într-un bol se pun ouăle, zahărul măcinat și un praf de sare și se mixează până când își dublează volumul. Se încorporează uleiul, apoi iaurtul și esența...

Citeste continuarea

Desert briose pufoase cu visine si ciocolata

Postat de mirela0911

Desert briose pufoase cu visine si ciocolata

Se pregateste tava pentru briose cu formele de hartie specifice acestora. Se lasa deoparte. Oul, zaharul, zaharul vanilat si praful desare se mixeaza bine pana ce se topeste tot zaharul. Se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.10.2014, 17:32
delicioase
la 18.10.2014, 17:33
la 18.10.2014, 17:38
la 18.10.2014, 18:13
Sunt pur şi simplu minunate
la 18.10.2014, 18:31
Bune langa cafeluta!

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking