Ingrediente
- 130 gr unt
- 1 praf de sare
- 130 gr zahar
- 4 oua
- coaja si sucul de la 2 portocale(aproximativ 100 ml suc proaspat)
- 100 gr lapte batut
- 100 gr iaurt grecesc
- 300 gr faina
- 1 plic praf de copt
- pentru sirop:
- 50 ml apa
- 50 ml suc proaspat de portocale
- 1 lingura zahar
- pentru ornat:
- fulgi de ciocolata(optional)
- 100 gr branza dulce(de la Lidl)
- 2 linguri miere
- 50 ml suc proaspat de portocale
- 2-3 picaturi esenta de portocale
- coaja rasa de portocale
Mod de preparare
Mixam untul cu praful de sare si zaharul pana se topeste zaharul. Se adauga pe rand cate un ou, mixand dupa fiecare ou pana se incorporeaza bine cu untul. La ultimul ou se adauga si coaja rasa de portocala. Se amesteca faina cu praful de copt. Se amesteca laptele batut cu iaurtul grecesc. Astfel ingredientele pregatite, se adauga treptat la mixtura de unt si oua cate 2 linguri de faina, 2 linguri iaurt si 2 linguri de suc de portocale. Se mixeaza la viteza mica la inceput apoi la viteza mai mare pana la incorporarea completa a ingredientelor. Procedam la fel pana terminam de incorporat toate ingredientele. Ne rezulta un aluat cremos care are consistenta de budinca. Se pune hartie de briose in gaurile tavii de briose si se umple pe treisfert cu aluat. Se da tava la cuptorul incins la 180 grade pentru 15 minute si se face testul cu scobitoarea, pentru a fi siguri ca sunt coapte briosele.
Pentru sirop: se amesteca ingredientele, se pun pe foc pana devin caldute si se topeste zaharul. Briosele calde, se gauresc cu o scobitore si se toarna cu o lingura siropul cald peste ele. Repetam operatiunea pana se termina siropul si briosele au absorbit tot siropul.
Pentru ornat: se pot folosii fulgi de ciocolata(eu am pus doar pe cateva briose), se amesteca cu un tel branza cu mierea, sucul proaspat si esenta de portocale. Se pune cate o lingurita de crema de branza peste briose, putina coaja rasa de portocale si se serveste. Sa va fie de bine!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu portocale" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (16)
|