Ingrediente
- 100 ml ulei
- 1 cana 200 ml apa
- 1 cana zahar
- 1 lingura otet
- 1 1/2 cana faina
- 1 lingurita rasa bicarbonat sodiu
- 1/2 lingurita praf de copt Dr.Oetker
- 1 praf sare
- 100 gr stafide
- 1 fiola esenta de rom Dr.Oetker
- 100 gr ciocolata
Mod de preparare
- pentru inceput punem stafidele la inmuiat in rom (eu le-am spalat si le-am lasat in putina apa)
- amestecam uleiul cu zaharul si turnam treptat apa si otetul
- incorporam faina amestecata cu sare, praf de copt si bicarbonat si omogenizam
- adaugam stafidele si amestecam bine
- punem in formele de briose tapetate cu hartiute sau unse cu ulei si tapetate cu faina (eu am folosit hartiute) compozitie pana la jumatate, presaram ciocolata de post taiata in bucati mici, apoi adaugam compozitie pana umplem 3/4 forma
- se dau la cuptor la temperatura potrivita - 180 grade pentru30-35 minute - se face testul cu scobitoarea
- se poate pune o glazura deasupra sau pudra cu zahar farin sau.....nimic.
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu stafide si ciocolata - de post" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (25)
|