Ingrediente
- faina 560 g.
- ciocolata fina cu lapte 200 g.
- cacao neagra 4 linguri
- praf de copt 2 plicuri
- zahar tos 200 g.
- oua 2 bucati
- iaurt 500 ml.
- unt 250 g.
- glazura de ciocolata 100 g.
Mod de preparare
Ciocolata se taie bucati marunte, pana se faramiteaza bine. Faina se amesteca cu bucatile de ciocolata, cacaua si praful de copt. Ouale se bat energic, in alt vas cu zaharul, untul moale si iaurtul pana se omogenizeaza. Se incoporeaza masa de faina cu compozitia de ou si iaurt, amestecandu-se bine pana se obtine un aluat omogen. Se aseaza cate un bulgar din aluat in forma de briose, punandu-se apoi la cuptor 20 de minute la foc potrivit. Se scoate tava si se mai lasa briosele in tava cca. 5 minute, apoi se scot pe un gratar pentru a se raci. Se orneaza cu glazura de ciocolata dupa gustul fiecaruia.
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose Elvetiene" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (18)
|