Briose Elvetiene

Postat de panacris in Prajituri
28 Ian 2012 | 4775 vizualizari
Briose Elvetiene

Ca deobicei dulcele pentru baietii mei, trebuie sa contina muuuuulta ciocolata si cacaooo!!! Reteta am cules/o din revista Ioana, nr. 11/2003, bineinteles cu mici ajustari :D

Ingrediente

  • faina 560 g.
  • ciocolata fina cu lapte 200 g.
  • cacao neagra 4 linguri
  • praf de copt 2 plicuri
  • zahar tos 200 g.
  • oua 2 bucati
  • iaurt 500 ml.
  • unt 250 g.
  • glazura de ciocolata 100 g.

Mod de preparare

Ciocolata se taie bucati marunte, pana se faramiteaza bine. Faina se amesteca cu bucatile de ciocolata, cacaua si praful de copt. Ouale se bat energic, in alt vas cu zaharul, untul moale si iaurtul pana se omogenizeaza. Se incoporeaza masa de faina cu compozitia de ou si iaurt, amestecandu-se bine pana se obtine un aluat omogen. Se aseaza cate un bulgar din aluat in forma de briose, punandu-se apoi la cuptor 20 de minute la foc potrivit. Se scoate tava  si se mai lasa briosele in tava cca. 5 minute, apoi se scot pe un gratar pentru a se raci. Se orneaza cu glazura de ciocolata dupa gustul fiecaruia. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose Elvetiene" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (18)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Cheesecake cu mure si iaurt

Postat de oanapl

Cheesecake cu mure si iaurt

Topești untul într-o cratiță, la foc mic. Mărunțești biscuiții, îi pui într-un vas și apoi torni untul și amesteci până când obții o compoziție omogenă....

Citeste continuarea

Reteta de prajitura insiropata cu umplutura de dovleac

Postat de Pungasa_Rogue

Reteta de prajitura insiropata cu umplutura de dovleac

Iata cum se prepara Reteta de prajitura insiropata cu umplutura de dovleac Blat: Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, dupa care se mixeaza cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.01.2012, 20:35
eeee, nu ma mai joc
la 28.01.2012, 20:37
:-P, Ina, stai ca nu am terminat!!!
la 28.01.2012, 20:39
la 28.01.2012, 20:59
nici acum?
la 28.01.2012, 21:03

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking