Briose parfumate

Postat de mena29 in Prajituri
28 Iun 2012 | 7018 vizualizari
Briose parfumate

Pentru ca azi am primit usoare mustrari de la Gaby ca nu am mai facut ceva de mancare si pentru ca vreau sa-i demonstrez acestei fete,dragi mie,ca da,se mai intampla si minuni :))),m-am pus pe treaba si am facut cateva dulciuri printre care si aceste delicioase briose parfumate.Fiicei mele ii plac tare mult briosele,dimineata,cu o cana cu lapte.

Ingrediente

  • 5 oua
  • 1/2 pahar ulei
  • 1/2 plic praf de copt
  • 200 gr zahar
  • 1 pahar lapte
  • 1 lamaie
  • 1 plic zahar vanilat
  • 330 gr faina alba
  • 1 praf de sare
  • 1/2 kg caise
  • Zahar pudra pentru decor

Mod de preparare

Intr-un castron spargem ouale, adaugam zaharul si vanilia, mixam bine ,adaugam laptele, uleiul, sucul si coaja rasa de lamaie, sarea, faina si praful de copt cernute. Amestecam bine cu mixerul, toate ingredientele si punem compozitia in formele de briose. Umplem formele de 3/4 cu compozitia rezultata iar deasupra punem bucatele de caise. 

Coacem briosele in cuptorul preancalzit la 180 grade C,aproximativ 25 min.

Cand sunt reci le pudram cu zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose parfumate" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (66)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tarta cu crema de ciocolata

Postat de caroline

Tarta cu crema de ciocolata

Incepem cu prepararea cremei deoarece va trebui lasata mai mult timp la frigider. Ciocolata o rupem bucati si o topim la flacara foarte mica impreuna cu laptele.Amestecam continuu.Cand...

Citeste continuarea

Desert pasca cu ricotta, stafide și ciocolata

Postat de panacris

Desert pasca cu ricotta, stafide și ciocolata

Untul se topește și se lasă la răcorit. Brânza ricotta, iaurtul se pun într-un bol înalt și se amestecă ușor, până ce se înglobează și se obține o...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.06.2012, 22:59
dupa carnatii mei merge perfect o briosa cu fructe...mai ales ca imi plac la nebunie caisele
la 28.06.2012, 23:01
Timea,sa sti ca si mie imi plac tare mul caisele
la 28.06.2012, 23:12
bune bune
la 28.06.2012, 23:12
Vladimir
la 28.06.2012, 23:13
tu????
tu ai gatit?????
))))

Vezi toate comentariile (66)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking